VAN DERNEKLER FEDARASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

TAKİP ET

İstanbul'da gerçekleştirilen (VANFED) Van Dernekler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu toplantısında Van Milletvekilleri tartıştı.

Van Dernekler Federasyonu (Van FED) 6. Olağan Genel Kurulu bugün İstanbul'da Yenikapı'da gerçekleştirildi. Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapılan kurul toplantısına siyasi parti temsilcileri de yer aldı. Siyasi partilerin şahısları çağrılması ve konuşmalarında siyasi parti kimliklerini aktarmaları tartışmaya neden oldu.

Kanal 65 TV tarafından yayınlanan video konuşmasına göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Sezai Temelli konuşma sonrası, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili İrfan Kartal'ın konuşma sonrası tartışma meydana geldi.


Van Dernekler Federasyonu Olağan Kongresinde neler oldu?

"SAYIN KONUŞMACI NE KADAR VANLIYSA, BENDE O KADAR İSTANBUL'LUYUM"
AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, " Sayın konuşmacı ne kadar Vanlıysa bende o kadar İstanbulluyum. Bugün hepimiz Türkiyeliyiz. Biraz evvel dernek başkanımızın konuşmasında bu derneğin partiler üstü olduğunu ama bu federasyondan ayrıldıktan sonra istediği partide siyaset yapma hakkı olduğunu hepimiz biliyoruz." 

"BENDE PARTİM ADINA KONUŞACAĞIM"
"KÜRT SORUNU YOKTUR, TERÖR SORUNU VARDIR"

"Ben öncelikle kendi şahsım adıma bir İrfan Kartal adına konuşmak istiyordum. Madem ki parti adına konuşulacaksa, bende partim adına konuşacağım. 2002'den bu yana Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır." 

"TÜRKİYE OLMAZSA BİZ HEPİMİZ OLMAYIZ"
"Bugün biz buralarda konuşuyorsak, eğer bu kürsüler de herkesin konuşma hakkı varsa bu demokratik haktır. Hepimiz Türkiye'nin paydaşlarıyız, Türkiye'nin birliği ve beraberliği hepimizin gayesidir. Türkiye olmazsa biz hepimiz olmayız. Özellikle o bölgede çok büyük sıkıntılar yaşamış, sayın konuşmacı o sıkıntıları o bölge yaşamamış, biz yaşamışız. Değerli kardeşlerim sizlerin demokrasi anlayışı bu mudur." 

"SİZDE DİNLEYECEKSİNİZ, SİZ MECBURSUNUZ"
"Siz konuştunuz biz dinledik, sizde bizi dinleyeceksiniz. Siz mecbursunuz. Bunu öğreneceksiniz. Divan başkanı Temelli’nin konuşmasına müdahale etmedi, siyasi bir konuşma yaptı. Bende bunun konuşmasını yapacağım."

"SAYIN BAŞKAN NEREDEYDİ?"
"O yörede bir Kürt olarak sıkıntı çekilmişse ben çekmişim. Sayın başkan neredeydi? Van’da bile değildi. Ben bu inançla Kürtlerin aklını başına almasını istiyorum. Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır."dedi.


HDP VAN MİLLETVEKİLİ SEZAİ TEMELLİ KONUŞMASINDA NELER DEDİ?

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ"

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, “Her işimizi yapacağız, her alanda yer alacağız ama öncelikle Kürt meselesinin çözümü konusunda Van’da da, İstanbul’da da İzmir’de de, nerede nefes alıyorsak elimizi taşın altına mutlaka koyacağız. Bu meseleyi mutlaka çözeceğiz." 

"KÜRT MESELESİNDE ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENEN İKTİDARDIR"
"Kayyumlarla değil, özgür siyasetle, hakça adaletli bir ekonomi ile bu meseleyi çözeceğiz. Bugün yoksullukta, işsizlikte rekor kırılıyorsa, Van halkı açlığa mahkum ediliyorsa, bugün Kürt illerine uygulanan bu ekonomik adaletsizlik her yere yayılmışsa inanın esas mesele Kürt meselesinde çözümsüzlükten beslenen iktidarlardır."dedi.

Genel Kurulda yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim raporu, disiplin raporu ve son 3 yıllık gelir gider raporları okunarak müzakere edildi.

Genel başkan adaylarının konuşmalarından sonra oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Mehmet Fatih Yağız, bir diğer aday olan Murat Teymur'un karşısında oy çokluğuyla yeni başkan seçildi.

vanhaber,  Van Gazetesi
 

VANFED Kürt vanhaber Sezai Temelli İrfan Kartal