Van, Doğu Anadolu'nun Turistik İncisi

TAKİP ET

Van, eşsiz doğası, zengin kültürü ve misafirperverliği ile turistleri cezbetmeye devam ediyor.

Van, eşsiz doğası, zengin kültürü ve misafirperverliği ile turistleri cezbetmeye devam ediyor. 2023'te kırılan rekorlarla Van, Türkiye'nin turistik cazibe merkezi olmaya aday!"   

Van  turist akınına uğrayarak son beş yılın rekorunu kırmıştır. Doğu Anadolu bölgesinde  en çok turisti ağırlayan il Van olmuştur. Yabancı ziyaretçiler arasında İranlı vatandaşların öne çıkması, Van'ın eğlence, alışveriş ve konaklama olanaklarıyla İranlı turistlere hitap etmesinden kaynaklanmakt dır.

EY raporuna göre, 2023 yılında küresel turizmde sürdürülebilirlik, teknoloji, kültürel deneyimler, sağlık ve güvenlik trendleri birleşerek seyahat tercihlerini etkilemektedir. Sürdürülebilir ve çevre dostu seyahat seçeneklerine verilen önem, karbon ayak izini azaltan uçuşlar, yeşil konaklama ve ekolojik turist faaliyetleri öne çıkan trendler arasında bulunmaktadır.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin verilerine göre, Türkiye'nin önemli hava limanlarından İstanbul Havalimanı, uluslararası yolcu trafiğinde yedinci sırada yer alırken, Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı dünyanın en yoğun havalimanı olmuştur.

Türkiye'nin turizm gelirleri 2023 yılının ilk yarısında yıllık bazda %27 artarak 21,7 milyar ABD dolarına ulaşmıştır. Bu başarıda, İstanbul'da düzenlenen Şampiyonlar Ligi finalinin de etkisi büyük olmuştur. Final, şehre yaklaşık 75 milyon Euro ekonomik katkı sağlamıştır.

2023 yılının ilk yarısında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre %21 artarak 22 milyona ulaşmıştır. Ziyaretçilerin %76,2'si seyahat, eğlence, spor ve kültürel faaliyetler için gelirken, %16,6'sı akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla Türkiye'yi tercih etmiştir. Rus ziyaretçiler, toplam ziyaretçi sayısının %13'ünü oluşturarak Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke olmuştur. Almanya ve İngiltere ise sırasıyla %12 ve %12 oranında paya sahiptir.

Türkiye, turizmde elde ettiği bu başarılarla dünya genelinde en çok ziyaret edilen beşinci ülke olma unvanını korumaktadır.

 

 

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

van iran tursit rekor van haber van haberleri