Van Edremit Sakinleri şikayetçi - Halk ekmekte poşet sorunu

TAKİP ET

Van'ın Edremit ilçesinde bulunan EDREMİT TOKİ'de bulunan vatandaşlar, Edremit'te bulunan halk ekmek satış noktalarından şikayetçi olduklarını ifade etti.

VANHABER - Verilen bilgilere göre; Van'ın Edremit ilçesine bağlı Edremit yeni TOKİ'de bulunan Halk ekmek satış noktasında görev yapan personeller, halk ekmek alanlardan poşet parası istenilmesi üzerine Edremit yeni TOKİ sakinleri bu sorunu, Van Edremit Belediye başkanı İsmail Say'a iletmek istedi.

Van'ın Edremit ilçesinde Halkın daha uygun ekmek alabilmeleri için yeni bir hizmet sunan Van Edremit Belediyesi'nden vatandaşlar istekte bulundu.

Van'da bulunan fırınlar ve bazı marketlerin poşet paralarının alınmaması ve bu duruma Van Edremit Belediyesi başkanının el atmasını isteyen Edremit bölgesi sakinleri," Edremit yeni TOKİ'de bulunan halk ekmeği 80 kuruş ama poşet parası 25 kuruş alınıyor. Bu durumun göz ardı etmemek gerekir."denilmesi üzerine mahalle sakinleri dileklerini böyle ifade etti.

Mahalle sakini; "Bir ekmek almak isteyen bir vatandaş, 80 kuruşa ekmek alıyorsa uygun ve maddi imkanları olmadığı için alıyordur. Van'da ve Türkiye'nin belirli bölgelerinde halk ekmeği alan yerlerin poşette verildiğini ifade etmek istiyorum. Sayın Edremit Belediyesi başkanım, sizlerden tek isteğimiz, ekmek 80 kuruşa veriliyorsa, poşette üzerinden verilmelidir. Biliyorum, yeni genelgeye göre, poşet ücretli oldu. Bu var ki bazı ilçelerimizde poşet parası alınmıyor.

Bu duruma bakarsanız EDREMİT TOKİ sakinleri olarak sizlere minnettar olacağız. Hizmetleriniz ve çalışmalarınız takdir edilmektedir ama poşetin bir kilosu 3 liradır. İçinde yüzden fazla poşet çıkar. Bu poşetleri 25 kuruşa vermek sizce doğru mudur? Ekmek fiyatı 80 kuruş olduğu için sizlerden alıyoruz. Birde poşet parası çıktı. Bunun için maddi yetersizliğimiz var. Belki bu durumdan sizin haberiniz yok. Bu yerde 25 kuruşa poşet parası alınıyor. Sizin haberiniz var mı? "dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - H.Y.


 

edremit ekmek son dakika van haber van gazetesi ismail say edremit toki