Van, Eğitimde dikkat çeken iller arasında

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Van, muhtemel eğitim süresindeki artışla dikkat çeken iller arasında yer aldı. İşte detaylar:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Van, muhtemel eğitim süresindeki yüzde 5,0'lik artışla dikkat çeken iller arasında ilk 5'e girdi. Eğitim süresindeki bu değişim, Türkiye genelindeki eğitim trendlerini yansıtıyor.

 

Muhtemel Eğitim Süresi 2022'de 18,2 Yıl

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim seviyesini tamamlayana kadar geçirmesi gereken muhtemel eğitim süresi 2022 yılında 18,2 yıl olarak hesaplandı. İlkokul çağındaki bir öğrencinin ortaöğretimi tamamlaması muhtemel süre ise 12,7 yıl olarak belirlendi.

Okul öncesi eğitimde ise 2018 yılında 1,2 yıl olan muhtemel eğitim süresi, 2022 yılında 1,6 yıla yükseldi. Bu da okul öncesi eğitimde yüzde 32,5'lik bir artışı temsil ediyor.

 

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye genelinde muhtemel eğitim süresi 2018-2022 yılları arasında en çok artış gösteren ilk beş il şunlar oldu:

Çankırı (%8,2)
Gümüşhane (%5,8)
Ağrı (%5,2)
Van (%5,0)
Ardahan (%3,5)
Bazı İllerde Eğitim Süresi Düşüş Gösterdi

Aynı dönemde, muhtemel eğitim süresinde düşüş yaşanan iller de şunlar oldu

Eskişehir (%7,2) ve Antalya (%7,2)
Düzce (%6,8) ve Isparta (%6,8)
Karabük (%6,3) ve Edirne (%6,3)
En Yüksek Eğitim Süresi İstanbul'da

İl düzeyinde en yüksek muhtemel eğitim süresi İstanbul'da, 20,3 yıl olarak kaydedildi. İstanbul'u sırasıyla 20,1 yıl ile Karabük, 19,9 yıl ile Ankara, 19,6 yıl ile Bayburt ve 19,5 yıl ile Rize takip etti.

Aynı dönemde muhtemel eğitim süresi en düşük olan iller ise sırasıyla 15,2 yıl ile Şanlıurfa ve Muş oldu.

Bu illeri Şırnak, Ağrı ve Mardin izledi

Van'ın eğitim süresindeki artışla Türkiye genelinde ilk 5 il arasında yer aldığı görülüyor. TÜİK verilerine göre, eğitim süresi iller arasında farklılık göstermeye devam ediyor ve bu konu üzerinde çeşitli değişiklikler yaşanmaktadır.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

 

 

 

van tüik van haber van haberleri