Van eksilerde

TAKİP ET

Van ilinde yoğun kar yağışı sonrası yerini soğuk havalara bıraktı.

Van ilinde yoğun kar yağışı ardından hava soğukluğu -9'a yükseldi. Vatandaşlar tarafından hissedilen -20 olduğu ifade edildi.

Meteorolojiden, Van'da soğukluk -9, Nem:%75, Rüzgar:6 km/sa. Anlık gösterilmektedir. Van ilinde vatandaşlar ise; havanın soğuk olması işlerinin etkilediğini, yaşam koşullarının zorlaştığı vurgulandı.

Vatandaş, "Van ilinde bugüne kadar böyle bir soğukluk hissetmedim. Hava aşırı soğuk ve bizler kat kat elbise giymemize rağmen ısınamıyoruz. Havalar soğuk olduğundan dolayı dışarıdaki işlerimizi gideremiyoruz. Bu nedenle ilk kez bu kadar üşüyoruz. Doğalgaz fayda etmiyor."dedi.

Esnaf, "Van'da havaların soğuması işlerimizin düşmesine neden oldu. Halkımız, soğuk havalarda pek dışarıya çıkmayı sevmez. Haliyle bizlerde iş yapmaktan zorluk çekiyoruz. Bu ayın kirasını nasıl çıkaracağımızı kara kara düşünüyoruz. Sesimize ses olduğunuz için Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi ailesine teşekkür ederiz."dedi.

Memur Vatandaş, "Evimizde eksiklerimiz var ama bu soğukluk bana engel oluyor. Kar yağmıyor dedik. Yağdı. Şimdide çok soğuk söylüyoruz. Galiba hiç bir şeyden menun olamıyoruz. Gerçekten de havanın biran önce düzelmesi için Rabbimize dua ediyoruz."dedi.

VAN VALİLİĞİNDEN YAĞIŞ VE BUZLANMA UYARISI 
Van Valiliğinden gelen açıklamada ise; Van ve çevrelerinde halihazırda görülen kar yağışlarının, öğle saatlerine kadar aralıklı kar ve hafif kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir.


Hava sıcaklığının azalmasına bağlı olarak kara yollarında ve şehrin iç kesimlerde buzlanmaya, yağış anında görüş mesafesinin azalmasına karşı dikkatli tedbirli olunmalıdır."denildi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van

Van soğuk eksi vanhaber