Van Emniyet Operasyonuyla 20 Suçlu Yakalandı: Toplam 90 Yıl Hapis Cezası!

TAKİP ET

Van İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Suçla Mücadelede Büyük Başarı Elde Etti.

Van Haber Gazetesi - Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 18 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, suçlu şahısların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için helikopter destekli 59 ekip ve 149 personel tarafından 27 farklı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon sonucunda, bir dizi suçtan aranan ve kesinleşmiş cezaları bulunan 20 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, dolandırıcılık, çocuğun cinsel istismarı, hükümlü veya tutuklunun kaçması, hırsızlık, 5607 SKM, kasten yaralama, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hürriyetinden yoksun kılma, alkol veya uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanma, basit yaralama, ve mala zarar verme suçlarından kesinleşmiş cezalara çarptırılan 10 şahsı yakaladı. En yüksek ceza 24 yıl 4 ay hapis ve 18.500 TL para cezası ile M.S'ye verildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, dolandırıcılık ve 7258 SKM suçlarından kesinleşmiş cezalara sahip 3 şahsı yakaladı. En yüksek ceza 6 yıl hapis cezası ile R.E'ye verildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, 5607 sayılı kanuna muhalefet suçlarından kesinleşmiş cezalara sahip 2 şahsı yakaladı. A.Ö'ye 1 yıl hapis cezası verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık ve PKK-KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet suçlarından kesinleşmiş cezalara sahip 3 şahsı yakaladı. En yüksek ceza 18 yıl 8 ay hapis ile F.E'ye verildi.

Ayrıca, operasyonlar sırasında 1 adet yivsiz av tüfeği ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Toplamda 90 yıl 7 ay 9 gün kesinleşmiş hapis ve 30.238 TL para cezası bu operasyonla cezaevine teslim edilen 20 şahsa uygulandı.

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN INSTAGRAM @wangazetesi

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber 

Van vanhaber operasyon Emniyet