Van Erciş'te Van gölü çekildikten sonra yerini bataklığa bıraktı

TAKİP ET

Van ili Erciş ilçesi Van Gölü sahilinde gölün çekilmesi sonrası kuraklık alanları bataklığa dönüştü.

Van Erciş’te ikamet eden halk, çekilen Van Gölünün ardından bataklık alanlarının temizlenmesi için yetkililere seslendi.

Van Erciş ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Van Gölü'nün çekilmesi sonrasında oluşan bataklıkların temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Bataklık alanlarının kentin görüntüsünü olumsuz etkilediğini ve tatilciler için hoş olmayan bir manzara sunduğunu belirtildi. Erciş Belediyesi ve diğer yetkililerden, bataklık sorununu ele alarak projeler geliştirmelerini ve bu durumu düzeltmelerini halk tarafından talep edildi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – A.Y.

Vatandaş, “Van ili Erciş ilçesinden Van Gölünün çekilmesi ile birlikte bataklık oluştu. Bu bataklık kentin görüntüsünü ve tatil severler için kötü görüntüye sebep olmaktadır. Sahil alanında bulunan bataklık alanına Erciş Belediyesi ve yetkili birimlerin el atmaları ve bu durumu düzeltmeleri için proje gerçekleştirmeleri gerekir.” dedi.

“ERCİŞ GÜZEL AMA YATIRIMCILAR İL DIŞINA GİDİYOR”
Erciş ilçesinde yapılan çalışmalar çok güzel ama ne yazık ki yerel yatırımcılar, yatırımlarını il dışına yapmaktadır. Sahil yoluna cafe, restoran ve birçok işletme açmaları daha etkin ve gelişimi sağlar. Erciş ilçesinin her ne kadarda sahipleri var denilse de sahipsiz bir memleket. Bu konuda Van Gölü bataklık sorunu haricinde farklı sorunlara el atmaları ve çözmelerini talep ediyoruz.” dedi.

“VAN’IN EN BÜYÜK YÜZÖLÇÜMÜNE VE METROPOL İLÇELERDEN OLAN ERCİŞ’E YATIRIM ŞART”
Van ilinin gözbebeği olarak bilinen ve Van’ın ekonomisine can veren Erciş ilçesi yatırımcıları bekliyor… Bunun yanı sıra; Erciş ilçesinin en büyük ilçesi Van Gölü sahil yoludur. Sahil yolunda suların çekilmesi ile birlikte bataklığın ortaya çıktığını görmekteyiz. Sahilde yatırım yapılıyor denilse de herhangi bir çalışma gözlemlenmemektedir. Bu konuda yetkililerin metropol ilçemize yatırım yapmalarını istiyoruz.”

“BATAKLIK SAHİL VE SİVRİSİNEK SORUNU”
Sivrisinek ve bataklıktan geçilmiyor. Yapılan yürüyüş kordonları berbat durumda. Erciş ve Van yetkililerine buradan seslenmek istiyorum. Bataklık sorunu çözümü için yatırım yapmalarını talep ediyoruz. Erciş ilçesine seçimden seçime vaat verenler haricinde güzel işlere imza atmalarını talep ediyoruz.”dedi.

“VAN İLİNE EN BÜYÜK İLÇEYİZ”
“Van Erciş ilçesi, Van Gölü sahilinin en büyük ilçesi olarak biliniyor ve Van ilinin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle, ilçenin gelişimini teşvik etmek ve bataklık sorununu çözmek için hızlı adımlar atılması gerektiği açıkça görülüyor. Yetkililerin bu taleplere duyarlılık göstermesi bekleniyor...”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

Van Erciş Van Gölü van haber bataklık