Van eskiden nasıldı şimdi nasıl? Sorusuna Halktan yanıt

TAKİP ET

Van ilinde Van haber gazetesi muhabirleri sokak röportajlarında "Van eskiden nasıldı şimdi nasıl?" sorusuna vatandaşlardan yanıt.

Van ilinde farklı sorularla gündeme gelen Van haber gazetesi Stajer muhabirleri Rojda ve Gül Dumanın sokak röportajlarında "Van eskiden nasıldı şimdi nasıl?" sorusuna vatandaşlardan farklı açıklamalar yer aldı.

GÖREN,"EVİMİZİ GEÇİNDİREMİYORUZ"

Bahattin Gören iddiaya göre,"Eskiden her şey çok iyiydi, şu anda ise iyi değil. Ekonomi sıfır, millet açlıktan... Asgari ücret 20 binde verseler boş, çünkü yükseldiğinde faturalar ve yiyecek fiyatları da artıyor. Eskiden asgari ücret 800 TL idi, 500 TL ev masraflarını karşılıyordu. Şu an 11,500 TL alıyorum, ancak sürekli borç içindeyim. Türkiye ve Dünya genelinde durum kritik, zengin daha da zenginleşiriken fakirler zor durumda. Zengin her şeyi yapabiliriken, fakir bir kahveye gidemez, çay içemez, bir şey alamaz. Eve gittiğinde pişman olur, utanır. Gerçekten çok sıkıntılı bir ekonomik durum var, asgari ücret yetersiz. Ben asgari ücrete çalışan biriyim, eskiden 800 TL yetiyordu hatta biriktiriyordum, şimdi ise sürekli borç içindeyim. Öğrencim okula gidiyor, kalem istiyor, çanta istiyor, ancak alacak durumumuz yok, hepsini okuldan alıyoruz."dedi.

"VAN'DA ESKİDEN EN BÜYÜK MUTLULUK, AYNI TABAKTA YEMEK YEMEKTİ"

Mahmut Ateş," Eskiden Van ilinde tarlalar çoktu. Herkes istediği tarlayı ekiyor ve birbirine yardım ediyordu. Şuan ise kimse kimseye yardım etmiyor. Hatta kardeş kardeşe destek olmuyor. Eskiden Van Haberleri'nde haberler özgün ve kendilerine göre yazılırdı. Şimdi ise; herkes bir tarafı tutmak zorunda kalıyor. Eskiden mutlu aile tablosu ve yokluk mutluluğu vardı. Şimdi ise; herkesin evi var. Kimse kimseden haberdar değil. Çoğu birbirine küs ve konuşmuyor... Yani anlayacağınız; her mevsim güzel ama her mevsim sonbahar değil. Ülkemize ve milletimizle birlikte bu zorlu süreci atlatacağız." diyerek konuşmaları noktaladı.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Eski van haber Bahattin Gören vanhaber