Van esnafı güne umutlu uyandı

TAKİP ET

Sabahın ilk saatlerinde kimi iş yerinin önünü temizledi. Kimi iş yerinin eksiklerini giderdi. Kimi ise; esnaf arkadaşlarıyla sohbet ederek hasret giderdi. Van'da bugün hava başka esiyor... 

Cumhurbaşkanı açıklaması sonrasında Van esnafı güne umutlu uyandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Van halkına müjdeyi verdi. Vanlıların tedbirlere uyması ve korona virüsün en az illerden biri olması da ayrıca Van halkını sevindirdi.

Sabahın ilk saatlerinde iş yerlerine gelen esnaflar, uzun aradan sonra çalışmalarına başladıklarını, kendi ekonomilerinden ziyade devletin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaklarını açıkladı.


KIRAATHANE KAPALI OLUNCA, MARKET POŞETÇİSİ OLDUM

Van'da uzun yıllar kıraathane ve oyun salonunu işleten Hasan bey;" Uzun aradan beri işletmemizde iş yapamıyoruz. Pandemiden dolayı aylarca iş yerim kapalı kaldı. Bende bu işte büyüdüm. Baktım ki açılmıyor... Bir markette poşetçi oldum. Dün akşam açıklama ardından ne yapacağımı bilmiyordum. Bir tarafım çok sevinçliydi. Bir tarafım ise; yine aynı müşteriler gelir mi? diye içimi kemiriyordu. Her şeyden çok siz Van Gazetesi Haber ailesine teşekkür ederim. Bu zor süreçte Van esnafının sesi kulağı oldunuz."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL - Buse Kılıç

VAN'IN SUYU DA TOPRAĞI DA ALTIN

Sait Menteş,"Bir yıla yakındır, kira mı ödüyorum. Faturalarımı ödüyorum ama iş yerim kapalıydı. Bugün iş yerime geldiğimde çok ağladım. Neden mi? uzun aradan sonra iş yerime müşteriler gelecek ve ben onlara hizmet edeceğim. Bunu asla unutma! Van'ın suyu da toprağı da altın."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
 

van esnaf halk