Van Esnafı İçin Büyük Destekler Verilmeli – Van Esnafını yalnız bırakma! 

TAKİP ET

Van'da sınır kapısının kapanması sonucu esnafların zorluk çektiklerini ifade eden Van halkı sosyal medyada paylaşım desteğinde bulundu.

Van’da bulunan esnaflar, STK başkanları, birçok kamu kurum çalışanları ve Van halkı sosyal medya’da yetkililere seslenerek, destek çağrısında bulundu.

İŞTE BAZI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

VAN GAZETESİ HABER – ÖZEL HABER

#VanEsnafı

Feridun Irak,”Van Esnafı pert olmuş sesi çıkmıyor.”

Sevgi Başıbüyük,”Van esnafı sadece pandemiden dolayı değil depremde de kaderine terk edilmişti. Kurum ve kuruluşların başındaki insanların yetersizliği ilgisizliği ve çözüm bulamamaları, Van halkının bayır aşağı frensiz bir şekilde sonunu hazırlamıştır. Bu günleri not alın unutmayın. Ben Van da ticaret yapmış olsaydım. Emin olun bütün esnafı spor salonuna toplar, oradan tüm Türkiye’ye haykırırdım. Az cesaretli olun. Günlük çalışıp evine AŞ götüremeyen insanlarımız var. Kapıköyü açtırmayan zihniyetler bu gün Van’ın düştüğü durumdan memnun musunuz?”

Fatma Polatcan,”Kapıköy Sınır Kapısı aylardır kapalı. Vanlıların dilinde tüy bitti açın diye diye... Sürekli yeni bir tarih veriliyor. Bundan ötesine geçilmiyor. Kapıköy Sınır Kapısı açılsın istiyor!”

Asyakcr,”Ben dükkanımı kapattım. Çünkü çalışmayan dükkanın kirasını ödeyemezken bir de ayda 870 TL bağkur ödeyemedim. Zaten ilk etkilenenler kadın esnaflar olduk”

Necdet Takva, “15 aydır kapalı olan Kapıköy gümrük kapısının açılmasını bekliyor! Borçlarına erteleme bekliyor!”

Muhsin Furat,”Fabrika yok! Tarım ve hayvancılık dışa bağımlı kılındı! Ülkenin dört bir yanının gümrük kapıları açık; ama Kapıköy kapalı! Kalkınma programında 6. bölge de yer almasına rağmen, 1. bölge şehirleri ile aynı SGK primi ve Gelir Vergisi mükellefi!”

Şemsettin Bozkurt, “Lütfen sevgili Vanlılar; Öz özümüze sahip çıkalım. Van Esnafı çok zor durumdadır. Koronavirüsün faturası her yerde küçük esnafa kesildi! Van’da mutlaka herbirinizin ailesinden bir kişinin istihdam edildiği küçük ve yerel esnaflarımıza biz sahip çıkalım.”

Mehmet Emin Tuğrul,”Esnaf ekmek teknesini satıyor! Van Esnafı'na sahip çık.”

Dr. Özge Güral,”Bayramda gezemezler, tatile gidemezler, hasta yatamazlar, surat asamazlar, parası çıkışmayanı kıramazlar, veresiye isteyeni geri çevirmezler, hata yapamazlar... Yapsalar dahi dükkânlarını akıllarından çıkaramazlar. Ne zor değil mi esnaf olmak, ne büyük fedakârlık.”

Murat Sarısaç, “Van halkının bütün iradesini bugün gasp etmiş olan Ak Parti, Van’ın, Van Esnafının sorunlarını çözmek bir yana, sorunları daha da derinleştirmektedir.”

Özay İLHAN,”Van'da çekini, senedini, kirasını ödeyemeyen, faturalar altında ezilen bir çok işyeri direnmeye çalışıyor, geç olmadan harekete geçilmelidir.”

Serkan Baskın,”Van esnafının en büyük gelir kalemi turizmdir. 2018 yılında 330 bin, 2019 yılında ise 500 bine yakın yabancı turist kentimizi ziyaret etti. Yatak sayımızı 7.387’ye ulaştırdık. Çoğu oteller uzun süredir boş. Esnaf kan ağlıyor. İran sınırının açılması şarttır.”
Denildi.



Detaylar geliyor…
 

van esnafı van taciri van tüccarı van sınır kapısı esnaf van haber son dakika