VAN ESOB BAŞKANI İSA BERGE: ESNAF VATANDAŞLARIMIZ, ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

TAKİP ET

Van Gazetesi ile Van haber'in düzenlemiş olduğu Ekonomi Devleri adlı programa konuk olan VAN ESOB (Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası) Başkanı İsa Berge,"Yani bana kalırsa; hükumetimizin ileri bir şekilde saat uygulamasını gece 11'e kadar devam ettirmesi  lazım. 11'e kadar..."dedi.

VAN - VG - ÖZEL HABER | VAN ESOB (Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası) Başkanı İsa Berge, Van haber, Van Gazetesi'ni ziyaret ederek, Ekonomi Devlerini sunan Hikmetullah Yetkin'in programına konuk oldu.

VAN ESOB (Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası) Başkanı İsa Berge, esnafların pandemi durumuna ve esnafların zor durumda olduklarına değindi.


"ESNAF VATANDAŞLARIMIZ ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR"

VAN ESOB (Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası) Başkanı İsa Berge
, "Pandemi  sürecinden bugüne kadar, esnaf vatandaşlarımızın  durumu çok iyi değil. Esnaf vatandaşlarımız  çok zor günler geçiriyor. Tabi ki pandemi sürecinin başlaması  ile hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın esnafımıza açtığı paketler, verdiği  yardımlar, krediler, sayesinde esnaflar  bir nebzede  olsa  kendini toparlamaya çalıştı. 

"MAALESEF YETERLİ DEĞİL"

"Esnaf sadece ailesinin ekonomik  idamesini yapmıyor. Aynı  zamanda  vergi,  SGK.  Bağkur  gibi devlete  olan bir  takım borçlar var. Onlar da  birikti. Esnaflarımızda on gündür, birazcık iyileşme görüyoruz. Yalnız,  iyileşmenin sabit olması lazım. Sadece belirli bir kesimi ilgilendiren  bir iyileşme değil. Herkesi ilgilendiren bir iyileştirme olması esnaflarımızı daha rahata kavuşturacaktır."

VAN - VG - ÖZEL HABER

"ESNAFLARIMIZ %50 KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR"

"Van'da bazı işletmelerde paket servis devam ediyor. Esnaflarımız %50 kapasiteyle çalışıyor, %50 kapasiteyle de mümkün değil. Onun dışında iş yeri kapatma saatleri  belli kriterlere göre; 7 ile 8 arası değişiyor. Cafe ve Restoranlarımız öğleden sonra saat 3 ile 4'ten sonra çalışmaktadır. Gelen yeni kısıtlamada esnaflarımız işlerini yapamamaktadır.


Şimdi şöyle bir durum var. Özellikle bu saat uygulamasının  gece saat 11 ve 12'ye kadar sürmesi lazım ki  esnaf  çalışabilsin. Zaten esnaflarımız, hijyen kurallarını uyguluyor. Maskeye dikkat  ediyor, mesafeye dikkat  ediyor... Van'da bulunan iş yerleri şu an %50 kapasitede çalışıyor. "



"SAAT UYGULAMASI 11'E KADAR UZATILSIN"

"İş yerlerine gittiğimde o kadar güzel kontrollü bir sistem gördüm ki yani garsonlarımızdan tutun, mutfak çalışanlarına kadar, aşçılarına kadar o kadar güzel giyim tarzıyla hizmet ediyorlar ki  yani artık toplum buna alıştı. Yani bana kalırsa;  hükümetimizin ileri bir şekilde saat uygulamasını gece 11'e kadar devam ettirmesi  lazım.


11'e kadar devam ettirebilirse; bu sürdürülebilir bir ekonomik yeni  gelişmeler getirecek ama şu an  saat  uygulaması  7 ya da 8 olduğunda veya 9 olduğunda esnaf yeteri kadar  rahat çalışamadığına şahit olacaksınız. Kesinlikle bir an evvel  saat uygulamasının yoğunluktan akması  ya da en az 11'e kadar olması gerekiyor. "



Van mavisiyle haritadaki yeri belli, Türkiye'deki en güzel, en şirin illerden biri. 

"1.700 rakımlarda bir göl. Daha doğrusu, deniz.  Öyle diyelim. Bu kadar şirin, bu kadar tatlı ve bu kadar güzel  bir şehrin mavi kalması gerekir. Biliyorsunuz ki  pandemiyle ilgili harita çıktığında, Van öyleydi. Şimdi yavaş yavaş  bir ivme kaybettiğini  görüyoruz. Bu anlamda  bizde şimdi Esnafımızdan,  Sanatkarımızdan,  tüccarımızdan, halkımızdan istediğimiz budur."

"BİZ VAN MAVİ KALSIN İSTİYORUZ"


"Lütfen! Van'ı mavi bırakalım. 
Lütfen! el birliğiyle maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim.


Biz, güçlü bir Van. Güçlü bir ekonomi  istiyorsak... Ki istiyoruz.  Bu anlamda da biz kesinlikle sosyal mesafe  kurallarına dikkat ederekten, kısa bir süre içerisinde  memleketimizi  tekrar maviye dönüştüreceğiz.  Van,  mavi  kalacak. Van mavi  kaldığı zaman bunu da unutmayalım. Sınır kapısı da açılır. Biz bununla ilgili çalışmalarımızı da sağ olsun. Bakanım, elinden gelen çalışmaları yürütüyor...



Elinden gelenini gösteriyor... Van vekillerimizde keza  öyle,  siyasilerimizde öyle,  biz bu sebeple halkımıza  çağrımız budur.  Lütfen! Herkes kurallara riayet etsin. Biz Van mavi kalsın istiyoruz. Bizim esnafımıza da çağrımız budur. Bizler ve esnaf sanatkarlarla olan bütün çalışmalarda kapımız sonuna  kadar açıktır. Ben bu anlamda da size çok teşekkür ediyorum."dedi.

Değerli dinleyenler merhabalar ekonomi devlerinde bugünde  sonuna geldik.  Her hafta, ayrı konuklarla  buradayız. KALIN GAZETEMİZLE...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN YOUTUBE KANALINDA VAN GAZETESİ DİYEREK İZLEYEBİLİRSİNİZ.

TIKLADIKÇA OKUTAN GAZETE
VAN GAZETESİ - 2021 - ÖZEL HABER - S.H.S

 

isa berge van esob esnaf van haber van gazetesi güncel