Van evleri depreme dayanıklı mı?

TAKİP ET

Van'da, tarihi evlerden devlet konutlarına, kendi yapılan evlerden yaşanmış deneyimlere, vatandaşların depreme dair gerçek hikayeleri...

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği şu günlerde, farklı hayat hikayeleri deprem ve ev dayanıklılığı konusundaki vatandaşların gözüyle dayanıklılık tespiti yaptık.

Vatandaşların Gözünden Depreme Dayanıklılık: Birinci Elden Hikayeler

Türkiye, geçtiğimiz şubat ayında yaşanan depremin ardından uzmanlar tarafından sıkça yapılan dayanıklılık uyarıları ile sarsıldı. Ancak, vatandaşların bu konudaki bilinç seviyeleri ve yaşadıkları evlerin dayanıklılığı hakkındaki bilgileri oldukça farklı bakış açıları var.

Fatma Hanım'ın 250 Yıllık Evi: "Allaha Emanet Yaşıyoruz

Fatma Hanım, Van'da üç katlı, 250 yıllık bir evde yaşıyor. Ancak, depreme dayanıklılık konusunda kesin bir bilgiye sahip olmadığını belirtiyor. "Sadece Allah'a emanet yaşıyoruz" diyen Fatma Hanım, tarihi evinin dayanıklılığını bilemiyor ve bu belirsizlikle yaşamaya devam ediyor.

Erdal Abi: "Devlet Yaptı, Toki Güvencesi Var

Emekli öğretmen Erdal Abi, devletin inşa ettiği TOKİ konutlarına taşındıktan sonra depreme karşı daha güvende hissettiğini söylüyor. "Devlet yapmış TOKİ'lere dayanıklı diye yapmışlar, biz de güvenip oturuyoruz" diyen Erdal Abi, devletin sağladığı güvence ile huzurlu bir yaşam sürdürüyor.

Emekli İşçi Amca: "Kendi Evimi Kendim Yaptım"

Çetin Amca, 2011 Van depreminde evimden hiç çıkmadın sağlam evim kendim yaptığım için ne kullandığımı biliyorum dedi. Çok beton döktüm, hiç hasar almadı evim" diyen Çetin Amca, kendi emeği ve deneyimi ile inşa ettiği evin depreme dayanıklılığını vurguladı.

 

 

 

 

 

Vansokakhaber  - Vanhaber  

 

 

 

 

 

 

 


 

van deprem vanhaber türkiye