Van Gazetesi ailesi Akıllı Çocuk Kreşini Ziyaret etti - Önemli bilgiler aktarıldı

TAKİP ET

Van Gazetesi Genel yayın müdürü Hikmetullah Yetkin, Van'ın köklü işletmelerinden biri olan Akıllı çocuk kreşi ve bakım evi müdiresi Özlem Erkeker'i ziyaret etti.

Akıllı çocuk kreşi ve bakım evi müdiresi Özlem Erkeker, " Öncelikle bizleri ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Bu memelkette basın mensuplarının en kadar çok değerli olduğunu ve Van'a ne kadar zahmet gösterdiklerini biliyoruz. 

Sizlere Akıllı çocuk Kreşimizi azda olsa anlatmak gerekirse; Bizim için önemli olan velilerin güvenini kazanmak. Ben her zaman velilere, burası otopark değil ve siz de otoparka araç bırakıp çıkmıyorsunuz. Siz canınızı önce Allah'a sonra da bize teslim ediyorsunuz. Bizim görevimiz o kutsal emanetlere sahip çıkmaktır derim. Veli çocuğunu bizlere bıraktığı zaman gözü arkada kalmasın. Biz velilere bu güveni verdiğimiz için onlarında öncelikleri Akıllı Çocuk Kreşi olmalıdır."dedi.

Akıllı çocuk ana okulunda  ne tür aktiviteler yapıyorsunuz?
 
Akıllı çocuk kreşi ve bakım evi müdiresi Özlem Erkeker,"Değerler eğitimi kuranı Kerim eğitimi Bilim ve sanatı ön planda tutuyoruz. Ele aldığımız konularla ilgili deneyler, geziler yapıyoruz, böylece görerek ve yaşayarak öğreniyorlar. Beyin fırtınaları, sohbetler ve sunumlar aracılığıyla çocukların toplum içinde fikirlerini söylemeleri için bir fırsat yaratmış oluyoruz. Yaratıcı sanat faaliyetleri, artık malzemelerden oyuncak ve materyal yapımı, hobi bahçesi etkinliklerimizden bazıları. Projelerinizden biri de okul öğrencilerin derslerde veya evde aileleri ile uygulayabilecekleri oyunlar, yaratıcı el işi faaliyetleri, hikâyeler, dans, hareket çalışmaları yapıyoruz. Fikirler dünyası yaratmayı amaçlıyoruz. "

Okul öncesi çocuğu olan anne babalara neler önerirsiniz?

Akıllı çocuk kreşi ve bakım evi müdiresi Özlem Erkeker,""Çocuklar ayna gibidir, bizi yansıtır. İstediğimiz gibi değil yetiştirdiğimiz gibi olur. Bu yüzden çocukları kıyaslamadan, koşulsuz, ödül ve ceza vermeden sevgiyle kucaklamalıyız. Çocuklara verebileceğimiz en güzel ödül ilgimiz ve zamanımızdır. Dinlemeliyiz, anlamaya çalışmalıyız."

Okul öncesi çağındaki çocukların eğitim aldıkları kuruma ve ailelere düşen görev nedir? 

Akıllı çocuk kreşi ve bakım evi müdiresi Özlem Erkeker,"Okula başlama döneminde aileler ve öğretmenlerin çocuğa alışmak için ihtiyacı olan süreyi tanımaları gerekiyor. Hiçbir çocuk birdenbire tanımadığı bir ortamda kalabalık bir grubun içine girmekten hoşlanmaz. Eğitim çocuğa saygıyla başlar ve çocuğa saygı onu tanımaya çalışmaktır. Önce öğretmenle birebir oynamalı ve bu süreçte istediği zaman anne veya eşlik eden yetişkini görmesi için izin verilmeli. Alışma süresi en önemlisi, bu süreci olumlu geçirdikten sonra çocuk okula mutlu gidip gelecek, programdan da tam faydalanabilecektir."dedi.

VAN GAZETESİ - van haber - 0544 409 0328
Hikmetullah Yetkin

 

akıllı çocuk akıllı çocuk kreşi özlem erkeker van çocuk kreşleri van kreşler akıllı çocuk kreşleri haber güncel