Van giyim fiyatları artınca vatandaş, ikinci el giyime yöneldi

TAKİP ET

Van ilinde ve Türkiye'de ekonomik zorluklar çeken vatandaşlar, mağazalarda umudunu bulamayınca Van'da ikinci el satış yapan tüccar ve esnaflara yöneldi.

Eyşan Yetkin - VAN'ın İpekyolu ilçesinde yer alan bir ikinci el satışı yapan yerde alışveriş yapan vatandaşların konuşmalarına göre;"Bizler, asgariden daha az maaşla geçimimizi sağlıyoruz. Bu nedenle imkanlarımıza göre alışveriş yapmaya çalışıyoruz. İkinci ellerde hemen hemen yarı yarıya fark ediyor. Sıfır giyim daha iyi ama bizlerin gücü yetmiyor. Şimdi bir mağazada en düşük ürün 50 liradan başlıyor. Bu sebepte almak için imkanlarımızın olması gerekir. Almazsak üşüyeceğiz. Alırsak, ekonomik olarak sıkıntıya gireceğiz. Ülkemizin ekonomisinin bir an önce düzelmesini umut ediyoruz.

EKMEK ZAM, YAĞ ZAM, SU ZAM, DOMATES ZAM

Van'da sadece giyim olarak sıkıntıda değiliz. Emeğe zam gelmesi, yağa zam gelmesi, yumurtaya zam gelmesi, suya zam gelmesi, domatese zam gelmesi ve en önemlisi kiralara zam gelmesi bizleri daha çok zor durumda bıraktı. Burada yetkililere seslenmek istiyorum. Fahiş fiyatlarla satış yapan şahısların biran önce indirime gidilmesi ya da devletimizin bu duruma el atmasını istiyoruz. Aldığımız maaş, 1.500 liradır. Bu maaşla ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hali ile mağazalardan kaçarak, ikinci el olan her şeyi almaya başladık. Sizleri de ayrıca takdir ediyoruz. Halkın sesi kulağı olduğunuz için Van Gazetesi ve Tubittum medya grubunuzu kutluyoruz. Sadece bu durumun bir an önce düzelmesini ve memleketimize iyi olanaklar getirilmesini umut ediyoruz."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - EYŞAN YETKİN

 

fiyat zam haber