Van Gölünde Yüzen Canlı Şaşırttı

TAKİP ET

VAN HABER I Van'da balıkçılar, tekneleriyle balık avlamaya giderken Van gölünde yüzen canlıyla karşılaştıklarında kısa süreli şaşkınlık yaşadılar.

Van Gölü, Türkiye'nin en büyük gölü olarak ismini alan geniş çaplı bir göl olma özelliğinden dolayı Vanlılarca 'Van Denizi' olarak da isimlediriliyor. Böylesi büyük bir gölde yıllardır varlığına inanılıp inanılmama konusunda şüpheli bakılan 'Van Gölü Canavarı' söylentileri de her zaman gündemde yerini alıyor. Van Gölünde rastlanan farklı canlılar, Van Gölü canavarı bu mu? sorusunu akıllara getiriyor.  Ama Van Gölü canavarının varlığı henüz kanıtlanmasa da bu gölde farklı farklı canlılara rastlandıkça bu soru gündeme taşınmaya devam ediyor.
Bugün Van Gölünde, o meşhur soruyu akıllara getirecek bir olay daha yaşandı.Teknede balık avına çıkan vatandaşlar, gölde yüzen canlıyla karşılaştıklarında hayrete düştüler. Canlının hangi tür olduğunu seçemeyen vatandaşlar, göldeki canlıyı kısa süreli takibe aldılar. Kısa süre içinde gözden kaybolan canlı, vatandaşlarda etki bırakmaya devam etti.





VAN GAZETESİ-ÖZEL HABER 

van gazetesi̇ van gölü canavar tekne balık balıkçı deniz canlı van haber