Van Gürpınar ilçesinde Futbol'da neler oluyor?

TAKİP ET

Van Gürpınar ilçesinde mahalleler arası geleneksel futbol turnuvası Bölmeçalıspor ile Kolanspor arasında Gürpınar ilçe stadyumunda oynandı.

Van ili sınırları içerisinde her ilçenin kendisine has çalışmaları devam ediyor… Van Haber Gazetesi olarak; her konuyu ele almaya devam ediyoruz. Gürpınar ilçesinde belediyelerin hizmetlerinin yanı sıra; güzel konulara da şahitlik ediyoruz. Gürpınar Belediyesi Başkanı Hayrullah Tanış’ın destekleri üzerine mahalle takımları maç yapmaya devam ediyor… Van ilinde bulunan tüm ilçelerin çabaları ve çalışmaları gelecek için büyük önem taşıdığını futbol maçı gibi görmekteyiz.

Van Gürpınar Belediyesi basın birimi tarafından gönderilen habere göre ise;
“Van Gürpınar Belediyesi, sporun yaygınlaştırılması ve mahalleler arası dayanışmayı desteklemek amacıyla bu yıl beşincisini düzenlediği "Mahalleler Arası Geleneksel Futbol Turnuvası"na ev sahipliği yapıyor. 28 farklı mahalleden takımların katılımıyla gerçekleşen turnuvanın açılış maçı, Bölmeçalıspor ile Kolanspor arasında Gürpınar ilçe stadyumunda oynandı.

Açılış maçının startını veren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, futbolculara ve hakemlere başarılar dileyerek, turnuvanın her yıl büyük bir heyecana sahne olduğunu vurguladı. Başkan Tanış, organizasyonun amacını şu sözlerle açıkladı: "Çocukluğumuzun anılarından olan mahalle maçlarını, Belediyemizin düzenlediği futbol turnuvası ile yaşatmaya devam ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz turnuvamıza birçok mahallemizden katılım oldu. Tüm takımlarımızdan ve futbolcu kardeşlerimizden centilmenliği ve dostluğu elden bırakmamalarını istiyorum. Şimdiden tüm takımlarımıza başarılar dilerim."

Açılış maçını İlçe Jandarma Komutanı Burak Öner ve İlçe Emniyet Amiri Ömer Yaylacı da ilgiyle izledi. Gürpınar Belediyesi'nin düzenlediği bu futbol turnuvası, hem sporun yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor hem de mahalleler arası dayanışma kültürünün canlı tutulmasına vesile oluyor.”

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

Van van haber Hayrullah Tanış Futbol