Van haber - Abdullah Arvas,' Kışın Burası Doğa Harikası Bir Yer Oluyor'

TAKİP ET

Van haber | Şifa Alabalık Tesisi ve Restaurant sahibi Abdullah Arvas, tesisleri hakkında bilgi vererek pandemi süreci hakkında görüşlerini dile getirdi. Üretimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Arvas, gençlere de tavsiyelerde bulundu.

İlk,  Özel Alabalık Üretimini Biz Yaptık

Yedi gün yirmi dört saat hizmet verdiklerine vurdu yapan Şifa Alabalık Tesisi ve Restaurant sahibi Abdullah Arvas, şu ifadelerde bulundu: ”1990 yılından itibaren bölgede alabalık üretimine başladık. İlk özel alabalık üretimini biz yaptık.  Bölgeye de biz tanıttık. Burası önemli bir üretim istasyonu olduğu için toptan ve perakente bölgelere satış yapıyoruz. Gürpınar bildiğiniz üzere suyun bol olduğu bir yer. Zaten Van’a giden içme suyu da buradaki köyden çıkıyor. Bizlerde burada böyle bir tesis kurmayı düşündük. Kurulduğumuz zamandan bu yana ilgi gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Van’dan Gürpınar’a 20 km’lik bir mesafe var. Bizim çiftliğimiz Gürpınar merkezine yakın olduğu için ulaşım konusunda da herhangi bir sıkıntı çıkmıyor.

12 ay boyunca her gün üretim yapıyoruz. Üretim faaliyetlerinde devamlılık esastır. Devamlı hale gelemeyen üretimde ranta bir değer alınamaz. Günümüzde tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimi artık stratejik hale gelmiştir. Artan bir nüfus var ve dolayısıyla bu gıdaları bizim yapmamız, üretmemiz lazım. Sadece alabalık da değil birçok tarımsal alanda verim almak zorundayız.”


Kışın Burası Doğa Harikası Bir Yer Oluyor

Ürünlerinin taze ve güvenilir olduğunu ve mevsim olarak kışın daha çok faaliyet yaptıklarını söyleyen Arvas:” Kışın burası doğa harikası bir yer oluyor. Üretim faaliyetlerimiz devam ediyor. Lokanta restaurant bölümlerimiz de açık. Aileler burayı daha çok tercih ediyor. Kışın üretim faaliyetleri daha çok yoğunlaşıyor. Çünkü alabalığın üretim faaliyeti kışın başlar ve biz kendi havuzlarımızda, derelerde, kanallarda, toprak kanallarda üretim faaliyetlerini devam ettirmeye çalışıyoruz. İşletmemiz genelde 21-22 saatlerine kadar açık oluyor. Burası alkolsüz bir mekan. Böylesinin daha uygun olacağına inandık çünkü aileler buraya geldiği için genel olarak tercihleri bu yönde oluyor.

İşletmemiz Alabalık üretim istasyonu olduğu için çeşitlerimiz çok oluyor. Gök kuşağı alabalığı, kırmızı benekli alabalık, kendi ürettiğimiz balığı restaurantımız da sunmaya çalışıyoruz.  Müşteri sipariş verdiği zaman balık havuzdan en taze şekliyle çıkıp hazırlanıyor. Her şeyin en tazesini hizmetinize sunmaya çalışıyoruz.” dedi.



Ülke Olarak Her Şeyi Üretmek Zorundayız

Ülke ve bölge olarak her şeyi üretmenin ekonomiye daha çok katkı sağlayacağını belirten Arvas: ”Pandemi süreci mutlaka bitecek. Tarihsel açıdan baktığımızda bu tür salgın hastalıklar dönem dönem oluyor fakat bilim adamları sağlıkçılar buna bir noktada çözüm getirecekler. Bunun tedavisi çıkacak diye düşünüyorum. Burası yazın açık bahçe ve açık alan olduğu için pandemi süreci burayı çok etkilemedi. Fakat inşallah bundan sonra daha iyi olur.  Bu pandemi sürecinin de kısa bir zaman içinde bitmesini istiyoruz.
Ülke olarak her şeyi üretmek zorundayız. Bu pandemi sürecinde bunu da gördük ki dışarıya ihtiyaç duymadan bu ülke birçok alanda üretim yapmak zorunda. Bunları yaptığımız müddetçe gençlere de iş istihtamı açılacaktır. Hayata tutunmak lazım. Bunun için hem çalışmalı hem üretmeli hem de okumalıyız. Kendimizi dünyanın şartlarına uygunlaştırmak zorundayız. Bu yüzden üretim faaliyetleri çok değerli stratejik faaliyetlerdir. Gençlerimiz de bunu düşünsünler ve bunun üzerine meslek grupları seçmeye çalışsınlar. Çünkü üretim yapamazsak ekonomi kötüye gidecek ekonomi kötüye gidince de işsizlikler artacak. Üretim faaliyetleri yeterli olunca en azından kendisine yeten bir bölge kendisine yeten bir ülke olacağız.” dedi.



Van’da Tarım Faaliyetlerini Artırmak Zorundayız

“Van tarımsal ve hayvansal üretim için çok ideal bir merkezdir. Biz bütün tarım alanlarımızı kullanmak, üretim faaliyetlerimizi artırmak zorundayız. Ciddi anlamda bu bölgenin üretim yapması gerekiyor. Tabi ki turizm çok önemli, sınır kapıları çok önemli ama tarımsal ve hayvansal üretim bence en önemlisidir. Çünkü gıda üretiliyor ve artan nüfusun bu gıdaya ihtiyacı var ve bunları üretmek zorunda hissediyoruz kendimizi. İnşallah elimizden geleni de yapmaya çalışacağız.”dedi.

HABER: VAN GAZETESİ -  ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN


 

şifa alabalık abdullah arvas van haber van gazetesi van gürpınar haber