Van haber - Şifa kaynağı Van'da görüldü

TAKİP ET

Van'ın saklı cennetlerinden bir olan mor dutun (karadut) şifa kaynağı olduğunu biliyor muydunuz?

VAN HABER - Van'ın Edremit ilçesinde en çok görülen ve hemen hemen her bölgemizde yetişen şifa deposu karadutun faydaları açıklandı.

Karadut içerisinde bol miktarda antioksidan içerdiğini. Doğal bir antibiyotik olan karadutlar kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olduğunu, aynı zamanda karadut kan basıncını da kontrol edildiğini biliyor muydunuz?
Van'ın coğrafi konumu dört mevsime uygun olduğundan ve her meyve sebzenin yetiştiğini hepimiz bilmekteyiz. Bunun yanı sıra milyon dolara satın alınan karadutun şifa kaynağı olduğunu ve Van'da çok önem verilmezse de kalp hastalarına çok iyi geldiğini uzmanlar sürekli açıklamaktadır.

Van Gazetesi muhabiri Aycan Değirmen'in Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger ile yaptığı konuşmada, yapmış olduğu araştırma neticesinde; kalp hastalarına çok iyi gelindiğini ve düzenli kullanıldığında kan basıncına da iyi geldiğini ve birçok besin kaynaklarını karşıladığını  ifade edildi.

Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger ‘Dut, A vitamini, K vitamini, B grubu vitaminleri, demir, potasyum ve fosfordan zengindir. Dut aynı zamanda antosiyanin, lutein, ksantin ve beta-karoten gibi önemli antioksidanların kaynağıdır’ diyor.

ÖZEL HABER - VAN GAZETESİ

 

karadut van haber van gazetesi son dakika son dakika van karadut dut van haber güncel