Van haber Son dakika! Van'da Uçak düştü – 7 şehit – Bakanlar olay yerinde - İşte o anlar...

TAKİP ET

Van'da yine yürekler parçalandı – 2 Pilot ve 5 Emniyet personeli şehit düştü. Bakan Soylu, Van Valisi ve yetkili birimler olay yerinde incelemede bulundu.

Van Haber - Varilen bilgilere göre; 15 Temmuz gecesinde keşife çıkan uçağın düştüğünü ve 7 şehit olduğunu aktaran içişleri bakanı Süleyman Soylu, İnsanlı Keşif Uçağı'nın Van'daki Artos Dağı'na çarparak kırıma uğradığını, uçakta bulunan 2 pilot ve 5 emniyet personelinin şehit olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Saat 22.32 sıralarında en son Başkale üzerindeyken havalimanıyla, kuleyle irtibat sağlandı, dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi. Saat 23.15 civarında bize böyle bir bilgi ama belki teknik bir aksaklık olacağı konusunda bir değerlendirme de yapılabilir. Bu esnada Gevaş civarında bir ihbar geldi. Uçağın alçaldığını ve gözden kaybolduğunu ifade eden bir ihbardı. Bunun üzerine aramalar o civarlarda tüm ekiplerimizle havadan ve karadan yapılmaya başlandı. Gece saat 03.00 civarında buradan oraya giden ekiplerimiz Artos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradığını ve 2'si pilot olmak üzere kahraman 7 evladımızı kaybettiğimizi bize bildirdiler. Şu an oradalar, biz de oraya geçeceğiz. Görev şehitlerimiz. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Soylu, “Uçak içersinde 2'si pilot, 5'i teknik personel olmak üzere, toplam 7 Emniyet mensubumuz Şehit oldu.”dedi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’den ilk açıklama!

Mehmet Emin Bilmez,“Keşif ve gözetleme görevi yaparken Artos Dağı'na çarparak kırıma uğrayan uçağımızdaki emniyet personeli 7 Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve kederli ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”dedi.

Detaylar geliyor…

Van Gazetesi – 0544 409 0328 - van haber


 


Van'da yine yürekler parçalandı – 2 Pilot ve 5 Emniyet personeli şehit düştü.


Van'da yine yürekler parçalandı – 2 Pilot ve 5 Emniyet personeli şehit düştü.


Van'da yine yürekler parçalandı – 2 Pilot ve 5 Emniyet personeli şehit düştü.

vanda uçak uçak düştü vanda 7 şehit süleyman soylu van haber van gazetesi son dakika van uçak van’da yine yürekler parçalandı vanda acı haber flaş van haber van uçak kazası uçaklar düştü son dakika van özel harekat azerbaycan dışişleri bakanı armenia efka