Van Haber | Vali Bilmez, 'En kısa sürede turistleri yine ilimizde göreceğiz'

TAKİP ET

Van Haber | Van Valilisi Mehmet Emin Bilmez,' Kurallara esnafımız için dikkat edelim. Esnafımızın mağdur olmasına sebep olmayalım. Bazı esnaflarımızın da kurallara uymadığını biliyoruz. Bunları uyardık. Ama uymayanlara bundan sonra ceza vereceğiz. Hep birlikte başaracağız. Bizim burada elde ettiğimiz başarı ve gayretimiz her defasında Sağlık Bakanımız tarafından takdir ediliyor, örnek gösteriliyor' denildi.

Van Haber | Van Valilisi Mehmet Emin Bilmez,”Batıdan gelen hemşerilerimizden dolayı vakalarımız arttı. Hastanelerimizde sıkıntı yaşamadık. Ama alınan tedbirler ve bu tedbirlere vatandaşlarımızın uyması sonucu toparlandık. Şimdi Türkiye’nin en iyi illerden biri olduk. Şu anda rengimiz mavi. Ama son dönemde gizli yapılan taziyelerden dolayı vaka sayımızda artış var.

Hastanede yatan hasta sayımızda bir artış yok. Genel anlamda vaka sayılarımızı kontrol altına aldık. Bölge dışında ve özellikle kırmızı kategoride bulunan illerden gelen öğretmen ve hemşerilerimizden dolayı da artış oldu. Ama tedbirleri gevşetmeyelim maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım.

Taziye ve nişan gibi toplu etkinleri yapmayalım. İnşallah kurallara uymamız halinde en kısa sürede turistleri yine ilimizde göreceğiz. Şu anda iş yerlerimiz açık. Ama vakalardan dolayı yeniden kısıtlamalar gelebilir.

Kurallara esnafımız için dikkat edelim. Esnafımızın mağdur olmasına sebep olmayalım. Bazı esnaflarımızın da kurallara uymadığını biliyoruz. Bunları uyardık. Ama uymayanlara bundan sonra ceza vereceğiz. Hep birlikte başaracağız. Bizim burada elde ettiğimiz başarı ve gayretimiz her defasında Sağlık Bakanımız tarafından takdir ediliyor, örnek gösteriliyor” denildi.

Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "İlimizde terörden arındıkça hem tarımın hem hayvancılığın çok hızlı geliştiğini görmekteyiz.Hükümetimiz ve devletimiz de bütün imkanlarıyla hem sanayicisinin hem de çiftçisinin yanındadır.

Bu sene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli programlar kapsamında 29 bin 395 kişiye 247 milyon TL destek sağlamıştır. Yine ilimizde istihdama katkı sağlayan 43 firmamıza da 4 bin 714 kişi için 22 milyon destek verilmiş, kısa çalışma ödeneği olarak da yine bin 804 kişi için 5 milyon destek sağlanmıştır.

Bu kentte kim taş üstüne taş koyarsa o bizim için değerlidir. Dili, dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun bu kentte bir kişiyi dahi istihdam eden, eli öpülecek kişidir. Ben bu anlamda hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, “5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, Kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması,

Kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması, Bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, Bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması, amacıyla çeşitli Kanunlarda yer alan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanabilme imkânı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sağlanmıştır. Halihazırda uygulaması devam eden;

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda  4447 sayılı işsizlik Sigortası Kanununda 4857 sayılı iş Kanununda 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanunda 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanununda 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununda 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda 6331 sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda olmak üzere toplamda 21 prim teşvik destek ve indirim uygulaması bulunmaktadır.

SGK, İŞKUR, DAKA, KOSGEP, Van valiliği vb. Kurumlar tarafından çeşitli Devlet destekleri ve teşvikleriyle desteklenen İşverenlerimiz, Van ilimizde ve ilçelerinde iş alanları oluşturarak, birçok işçi istihdam etmiş ve inşallah önümüzdeki süreçte de Devletimizin destekleri, iş adamlarımızın gayretli çalışmaları ile istihdam oranı katlanarak devam edecektir. Böylece hem İşverenlerimiz hem istihdam edilen işçilerimiz kazanacak, Van'ımız, Türkiye'miz kalkınacaktır.

Özellikle Dünyayı, Ülkemizi ve İlimizi etkileyen Pandemi gibi zor bir süreçte, Van İlinde 50 ve üzerinde işçi istihdam eden, sigorta primlerini düzenli olarak ödeyen, SGK ile ilgili iş ve işlemlerini, prosedüre uygun yürüten İşverenlerimize, istihdama katkılarından dolayı teşekkür eder, İş alanlarındaki hizmetlerinin katlanarak artmasını temenni ederim. “dedi.

VAN GAZETESİ HABER AJANSI – 054 4 409 0328
 

van vaka van valisi emin bilmez esnaf ceza başarı haber sgk van haber