Van Haber , Van'da 7 çocuklu ailenin dramı – Yıkık evde devletten yardım bekliyorlar...

TAKİP ET

Van haber  | Van'ın İpekyolu ilçesi Süphan Mahallesinde ikamet eden yedi çocuklu aile, depremden evleri yıkılınca çaresiz kaldı. Geçirdiği beyin ameliyatı nedeniyle her işi yapamadığını ve bu yüzden çocuklarına bakamadığını ifade eden Haci Haktanır, yetkililerden yardım istedi.

Vanhaber  | Van’ın Süphan Mahallesinde ikamet eden yedi çocuklu aile, depremden evleri yıkılınca çaresiz kaldı. Geçirdiği beyin ameliyatı nedeniyle her işi yapamadığını ve bu yüzden çocuklarına bakamadığını söyleyen Haci Haktanır yetkililerden yardım istedi.

Haci Haktanır, “Evimizin yıkılacağını bilmemize rağmen çok mağdur olduğumuz için 7 çocuğumla beraber bu evde kalmaya devam ettik. 20 gün evvel evimiz yıkıldı ve evsiz kaldık. Şimdi babamın evinde kalıyoruz ve burası da ağır hasarlı olduğu için her an evsiz kalma ihtimalimiz çok yüksek. 2018 yılının Ağustos ayında beyin ameliyatı geçirdim bundan dolayı ağır işlerde çalışamıyorum. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum lütfen bana bir iş verin çocuklarıma bakamıyorum, perişan haldeyim yardımseverlere ve işadamlarına sesleniyorum lütfen bana daimi bir iş verin”dedi.

Düştükleri durumun zorluğundan ve çocuklarına yetememenin acısından bahseden Hacer Haktanır ise şunları söyledi: ”Van’da 2011 yılında meydana gelen depremden dolayı evimiz hasar gördü. İlk dokuz yıl boyunca maddi durumumuzun yetersiz olmasından dolayı o evde yaşamak zorunda kaldık. 2018 de eşim beyin ameliyatı geçirdi. Ondan dolayı çalışamaz duruma geldi. Yaklaşık 20 gün önce evimiz yıkıldı. Hem evsiz kaldık hem de eşim çalışamaz durumda olduğu için kendimize yetemez duruma geldik. En büyük çocuğum 14 yaşında en küçük çocuğum dokuz aylık ve toplamda yedi çocuğum var. Bu kadar çocuğun masraflarını karşılamak çok zor ve biz de çocuklarımızın ihtiyaçlarını bu koşullarda karşılayamıyoruz.

Buradan devlet büyüklerime sesleniyorum. Eşime ne iş olsa da versinler. Çünkü çok mağdur durumdayız. Toplam beş çocuğum okula gidiyor ve bunların hiçbir masrafını karşılayamıyoruz. Buradan iş adamlarına, işverenlere sesleniyorum eşime bir iş versinler başka bir şey istemiyorum. Eşim, özel durumundan dolayı ağır işlerde çalışamıyor. Kış geldi ve çok zor durumdayız. Şu an kaldığımız evde ağır hasarlıdır. Buna rağmen istediğimiz tek şey eşimin düzenli bir işi olmasıdır.”

HABER: Van Gazetesi – Sevda Yetkin – Özel Haber
 

van haber van haberleri van gazetesi güncel devlet yardım ev