Van haber - Van'da Sel Felaketi – Van Merkezde çoğu ev kullanılamaz hale geldi

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi, Şafak Mahallesi ve Sıhke gölü üstünde bulunan küme evlerde yağmurun yağması sele döndü.

Van haber ve Van Gazetesi ihbar hattından ulaşan vatandaşların mağduriyeti böyle yansıdı. Çoğu evlere su bastı ve bazı evler kullanılmaz halde olduğu belirtildi.

Yağan yağmur sele dönüştü ve Van’da çoğu ev kullanılamaz hale geldi

Van İpekyolu ilçesinde bulunan Sıhke gölü çevresinde yağan yağmurun etkisi sonucu sele döndü.
İpekyolu ilçesinde bulunan Bostaniçi Mahallesi, Şafak mahallesi ve Sıhke küme evlerinde evlerin çoğu kullanılamaz hale geldi.

Sel felaketinde evleri hasar gören; İsmail Yağız, Ramazan Çermik, Necmettin Erzengin, Savcı Ertopçu, Ozan Ağçakaya’nın ve birçok ailenin de evlerinin kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Olay yerinde çoğu hayvan telef olurken, çoğu bahçelerde zarar gördü. Vatandaşlar, evlerinin zarar gördüğünü, hayvanların telef olduğunu ve bahçelerinin kullanılamaz halde olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra bir vatandaşın selden sonra fenalaştığı aktarıldı.

“Van Bostaniçi mahallesinde ikamet etmekteyim. Bugün yağan yağmurun etkisiyle evlerimizin çoğu kullanılamaz halde. Bunlardan biride benim evim. Birçok hayvanımız telef oldu. Bizler yetkililerden sadece hasar gören evlerimize bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu memlekette her yıl sel yaşanıyor. Bunun önüne geçebilmek için sıkı önlemlerin alınmasını istiyoruz. Size gönderdiğim video da evlerimize dolan suyu gösteriyor. Sizden tek ricam bu duruma yetkililerimiz destek versin. Mahallenin de çok uzun zamandan beri devam eden alt yapı sorunu olduğunu belirtmek isterim.”dedi.

DİĞER VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Van Gazetesi – Özel Haber – 0544 409 0328
 











İsmail yağız ramazan Çermik necmettin erzengin savcı ertopçu ozan ağçakaya van haber van gazetesi bostaniçi ipekyolu sıhke gölü sel felaketi vanda sel felaketi son dakika van haber Şafak mahallesi