Van Haber | VAN TSO Adayı Çoban'ın paylaşımı dikkat çekti

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İzzet Çoban'ın paylaşımı dikkat çekti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İzzet Çoban:"Bahsettiğiniz festivallerin, bienallerin, sergilerin ve hatta sanatsal performansların icra ettirilebileceği kapsamlı bir alan bile yok bu şehirde malesef. Daha önce bir çok platformda dile getirdiğimiz gibi bu şehrin açık ve kapalı alanlara sahip bir festival alanına ihtiyacı var. Bunun için ilgili kurumlarla paydaş olarak çalışacağımızı ve bedelsiz olarak projesini üstleneceğimizi daha önce deklare etmiştik. Vakit bulur da ofisimizi ziyaret ederseniz proje ekibimizin hazırladığı taslak çalışmayı ve proje detaylarını incelemenizi isterim.
Bu alanda ve turizm alanında yapılacak öylesine çok iş varki inanın buradan yazsam sayfalar tutar. Bu detaylar içinde yine sizi ofisimizde misafir etmek ve bilgilendirmek isterim. Sonucun tatmin edici olacağını göreceksiniz.
Kalbi bu şehirle çarpan, sanat, edebiyat ve bilim üreten tüm değerlerimizle görüşmeye çalışıyoruz. Geçmiş paylaşımlarımızı kontrol ederseniz eminim ki bir kaçına denk geleceksiniz.


Bahsettiğiniz yasaklar ve iptaller ile ilgili bende ne yazık ki üyesi olduğum kurumdan herhangi bir açıklama göremedim. Bu eleştirinizi sadece bir üye olarak kabul ediyor ve önemsiyorum.


İnanç turizmi ile kültürel amaçlı yapılan turistik ziyaretleri ayrı ayrı değerlendirip hem potansiyeli arttırmak hemde gelen turistler için bir kalite standardı oluşturmak ile ilgili yol haritamız hazır. 


Biz şimdiye kadar hep birlikte düşünmek, birlikte üretmek ve birlikte yönetmekten bahsettik. Bahse konu köprüleri sizlerinde aralarında bulunduğu sanatçı dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Ziyaretinizde bununla ilgili fikirlerimizi de paylaşırız.
Halihazırda yarı etnografik bir müze olan Van Müzesi bu anlamda sanırım yeterli ama sanat alanında bir  müzeden ziyade enstitüye ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. Bu kent ancak üretimle kalkınabilir ve bunu sanatsal alanda layıkıyla yapacak bir enstitüye ihtiyacımız var.


Bu şehrin öncelikli olarak bir belleğe ihtiyacı var. Yıllık olarak üretilen bilimsel verilerinden tutun da, 2400 yıl öncesine dayanan tarihin arkaplanını gün yüzüne çıkaracak arkeolojik kazıların detayları ve bilimsel sonuçlarını barındıran bir kent belleğine.


Bu belleği oluşturduktan ve ücretsiz bir şekilde halkın hizmetine sunduktan sonra bu şehir için kıymet addeden herkes en kıymetli yerde, halkın göğüs kafesinin altında hakettiği yere erişecektir.


Daha vereceğimiz onlarca cevabımız var...
Kimin kazanacağına bu teveccühü gösterecek olan bu şehrin tacirleri karar verecek. Ama biz her sonuçta da bu kent için sadece dert edinmeye değil çözüm üretmeye devam edeceğiz."dedi.

Van haber, Van Gazetesi 

 

Van Haber İzzet Çoban