Van Halkı Canlı Hayvan Pazarını değerlendirdi - 20 yıllığına neden VATBO'ya devredildi?

TAKİP ET

Van'ın büyük sorunlarından biri olan Canlı Hayvan Pazarı 20 yıllığına VATBO'ya devredildi. Bununla birlikte Vali Mehmet Emin Bilmez, yönetim aşamasında da takip de olacaklarını vurguladı.  Vatandaşlar ise canlı hayvan pazarını değerlendirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen protokolle Bostaniçi Mahallesinde bulunan Canlı hayvan pazarı, 20 yıllığına Van Ticaret Borsasına devredildi. Vali Mehmet Emin Bilmez, pazarın bu yıl içerisinde tamamıyla yenilediklerini ve modern bir görünüme sahip olduğunu belirterek, yönetim aşamasında da takip de olacaklarını vurguladı ve pazarın işletmesinde VATBO’ya gereken desteği vereceklerini ifade etti.  VATBO Başkanı Naif Süer ise Büyükşehir Belediyesinin hayvan pazarı civarında kaçak et kesimine müsaade etmediği gibi kendilerinin de aynı kararlılıkla yönetimi sürdüreceklerini söyledi. 

PEKİ, NEDEN DEVREDİLDİ?

Van'da hayvan pazarında sağlıklı kesimin yapılmadığı göz önüne alınması sonucu, bazı eksiklerin giderilmesi, ticaret noktasında daha aktif olunması ve işletmesinin değişimi için VATBO'ya verildiğini ifade edenlerde bulunmaktadır. Van Büyükşehir Belediyesi vekili ve VATBO bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı ama vatandaşlar çoktan bu konu hakkında yorumlarını ifade etti. İşte o yorumlar...

CANLI HAYVAN PAZARI İÇİN VATANDAŞLARIN FİKRİ NE OLDU?

A. Vatandaş: " Van için ne olursa olsun. Ne yapılırsa yapılsın. Doğru bir şeyler yapılacağı kesin. Fakat bu var ki hayvan pazarındaki sıkıntılar acilen giderilmesi gerekir. Bunun yanı sıra sağlıklı kesim yerleri yapılması daha makbul olacağını düşünüyorum."dedi.

Y. Vatandaş: "Öncelikle VATBO başkanı Naif Süer'i tebrik ediyorum. Van için en hayırlısı olduğunu ve bu devir işleminin en iyi karar olduğunun kanaatindeyim. Van'da ve canlı hayvan pazarında oluşan bazı sıkıntıların giderilmesini elbette ki Van halkı olarak çok istiyor ve yapılmasını canı gönülden bekliyoruz. Seçim vaatlerinde ortalıkta gezinen ve sonra da ortadan yok olan başkanlardan ziyade daha şeffaf işlerini yöneten, ticarethane olarak düşünmeyen bir başkan olduğu için kendilerine tebrik ve başarılar dilerim."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
HİKMETULLAH YETKİN
 

hayvan pazarı van haber son dakika van naif süer hayvan