Van halkı devlet hastaneleri hakkında yetkililere seslendi

TAKİP ET

Van ilinde özel hastanelerde yaşanan sıkıntılardan sonra Van devlet hastanelerine yoğunluk başladı. Vatandaşlar, bu durumdan şikâyetçi.

Van ilinde geçtiğimiz günlerde özel hastanelerde çıkan sıkıntıdan sonra halk, devlet hastanelerine yöneldi. MHRS ya da alo 182’yi arayan yerel halk randevu bulamadı.

Van ilinde yaşanan doktor sıkıntısının yanı sıra; randevu sıkıntısı da artmaya başladı. Van devlet hastanelerinde görev yapan doktorlar ve yetkililerin mesaileri oldukça yoğun ve randevusuz hastalarında arada girmesi iyice çıkmaz hal olmaya başladı. Van ili ve çevre illerde gelen hastalara yetmeyen doktorların artırılmaları ve randevu sistemine çözüm bulmaları için yerel halk yetkililere vanhaber gazetesi tarafından seslendi.

Van halkı, “Van ilinde ikamet ediyoruz. Yaşanan özel hastane sıkıntılarından dolayı devlet hastanelerini tercih ediyoruz. Ne yazık ki Alo 182’yi aradığımızda bizleri 20 ile 25 gün sonraya randevu veriyor… Bu durumu yetkililere bildirmek istedik. Burada Van ilinde görev yapan doktorlarımızı ve sağlık çalışanları suçlu bulmuyoruz ama randevu sistemi ve doktor yetersizliği sorununu çözmelerini istiyoruz. Bazen acil hastamız oluyor ama randevu bulamıyoruz. Devletimizin hastanesi ve bu hastanelerde randevu bulamamak bizleri haliyle üzmektedir.”


VAN’DA 1 BUÇUK MİLYONA YETECEK KAPASİTEDE HASTAHANE VAR AMA RANDEVU VE DOKTOR YOK


“Van ilinde herkese yetecek kadar yatak ve hasta kapasitesi olan Van devlet hastanelerinde randevu bulmaktan zorluk çekiyoruz. Van’da dev hastane yapıldı ve çalışan doktorlar oldukça yoğun mesai yapıyor… Doktorların diğer hastalarla ilgilenmesi oldukça zahmetli ve sıkıntılıdır. Van iline fazla doktor ataması yapılarak vatandaşın sorunlarını ve randevu sorunlarını çözümü olabilir. Van ili genelinde ve çevre illerde hastaneye gelen doktorlar var ama ne yazık ki doktorlarda her hastaya ancak 10 dakika vakit ayırabiliyor… Bu durum böyle olunda her doktor günde 60 ile 70 hastaya bakmak zorunda kalıyor… Bu durum haricinde randevu almak isteyen vatandaşlar ise; mağdur oluyor… Buradan Van Haber gazetesi aracılığı ile yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen sesimize kulak verin ve Van iline doktor ataması yapın!”denildi.


Van Gazetesi – Van haber – vanhaber
 

Van Van haber vanhaber hastane doktor randevu