Van Halkı, Park sorununu gündeme taşıdı

TAKİP ET

Vatandaşların dikkatini çeken çarşılar, semt ve mahallelerdeki parkların bazılarında yaşanan eksiklikler oldu.

Vatandaşların dikkatini çeken konu, Edremit, İpekyolu ve Tuşba'daki çarşılar, semt ve mahallelerdeki parkların bazılarında yaşanan eksiklikler oldu. Parklarda sulama, temizlik ve bakım konularında yetersizliklerin yaşandığı gözlemlendi.

Van Edremit, İpekyolu ve Tuşba'daki çarşılar, semt ve mahallelerde ile Atatürk Kültür Parkı, Ahmedi Hani Parkı, Dabbağoğlu Parkı, Akköprü Parkı, İpek Park, Bölge Hastanesi Kent Parkı, Kocaeli Dostluk Parkı, Yaşar Kemal 2. Etap Parkı, 15 Temmuz Şehitler Parkı, İpekyolu Millet Bahçesi, Doktor Miyazaki Koru Parkı, İl Hak Kütüphanesi çevresi ve parkı, Dicle İdrak Parkı, Şabaniye Parkı, Ters Ev İpek Park, Eski Araştırma Kent Parkı gibi parklarda, çoğunlukla çim ve ağaçlarda sararma ve kuruma halkın dikkatini çekti.

Bu eksiklikler nedeniyle, vatandaşlar park ve bahçe müdürlüklerine çağrıda bulundu. Park ve bahçelerin düzenli olarak kontrol edilmesi, temizlenmesi ve bakımının yapılması, sulama ve ilginin arttırılması için önemli bir adım atılması talep ediliyor.

Vatandaşlar, güzel ve sağlıklı bir çevre için park ve bahçe yönetimlerinin daha duyarlı ve aktif bir şekilde çalışmasını umut ediyor. Bu sayede, bölgedeki parklar, doğanın güzelliklerini koruyarak vatandaşların keyifli zaman geçirebileceği alanlar haline gelebilir.
Park ve bahçe müdürlüklerinin, vatandaşların taleplerini dikkate alarak çözüm odaklı çalışmalar yürütmesi, bölgenin daha temiz, güzel ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmasına yardımcı olacaktır.

Vatandaşların gözetimindeki parklarda, temizlik ve sulama konusunda eksiklikler olduğu gözlemlendi. Banklar, kamelyalar, ağaç altları, yürüme yolları, çimlerin üzeri ve oluklar çöp dolu olarak görüldü. Ayrıca lavabo ve tuvaletlerin çoğu zaman kirli olduğu belirtildi. Arızalı musluklardan boşa su akması da çevre kirliliğine neden oldu.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van vanhaber park