Van halkı tepkili! Tavuk fiyatına yumurta satılıyor…

TAKİP ET

Van'da koronavirüs mücadelesi devam ederken, bazı yumurta üreticileri ve satıcıları zam uyguladı. Geçen yıla rağmen yumurtaların satışı 8 liradan verilirken, bu ayda yumurtalar 16 liraya satışa sundu.

Van halkı bu fahiş fiyata tepkili!

Ramazan ayının gelmesiyle birçok ürünlerde artış gösterilse de en çok besin kaynağı olan yumurta %70 zam uygulandı. Van’da bulunan vatandaşların bu durumun sadece bir fırsatçılık olduğunu ve biran önce önüne geçilmesini ifade etti.
 
Tüketici bir vatandaş, “ Yumurtalar en çok tüketilen besin kaynağıdır. Bizler günlük 12 proteinimizi ondan alıyoruz. Haliyle Ramazan ayında en çok haşladığımız besinlerden biride yumurtadır. Yetkili mercilerin bu durumu görmezden gelmelerini istemiyoruz. Van’ın zaten ekonomisi çok kötü oldu. Bizlerde gündelik çalıştığımız paraları ancak ev masraflarımıza verebiliyoruz. Yetkililerden bu konuya el atmalarını ivedilikle istiyoruz. Bir yumurta bir kilo tavuğu nasıl geçebilir? Alışveriş merkezlerinde ve üreticilerde nasıl bu durumu düşünmezler? Yurt dışına ihracatımız da yok ki yüksek verildin. Kendi ülkemize kat ve kat yetecek yumurta varken neden yüksek fiyata verilmektedir?”dedi.
 
Yumurta fiyatların beyaz eti geçmesi ve bu zorlu şartlarda fırsata çevrilmesi Van’da bulunan üreticiler ve satıcılar neden bu kadar yüksek fiyata verildiği merak konusu değil midir?
 
VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER –
0544 409 0328
 

van halkı bu duruma tepkli vanda tavuk fiyatına yumurta tavuk vatandaş