VAN HALKINDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÖZEL İSTEK

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesine özel istekte bulunan Van halkı, haftanın 1 günü halk günü olmasını istedi.

05.07.2022 tarihinde saat: 10:55'te Van Büyükşehir Belediyesi basın birimi tarafından servis edilen yazılı ve görselli haber de;"Meclis tarafından alınan karar gereği Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler 8 Temmuz Cuma günü saat 20.00'den 12 Temmuz saat 00.00'a kadar (5 gün) vatandaşa ücretsiz hizmet verilecek."denilmişti. Bunun üzerine kentte bulunan yerel ve ulusal basın mensupları gönderilen haberleri kendi haber sitelerinde yayınlaması sonrasında vatandaşlar bilgilendirildi.


Van Gazetesi muhabiri ve Van Sokak Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Eyşan Yetkin'in haberine göre; Van'da ikamet eden vatandaşların haftanın 1 günü halk gününün olmasını ve evlerinde hayatında çıkmayan ailelerin bu vesile ile memleketi tanıma fırsatlarının bulacağı ifadeleri yer aldı.


Vantandaş:"Van ilinde yaşıyorum. Hayatımda ilk defa çarşıyı görme fırsatını buldum. Maddi imkanlarımızın olmaması ve bunun haricinde evde yapılacak hizmetlerin olması hesabiyle dışarıya pek çıkmamaktayım. Malumunuz, ekonomik sıkıntılar içinde olan kırsal bölgelerde yaşayan ailelerden biriyim. Van Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından alınan karar bizleri çok mutlu etti. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İsteğimiz o ki haftanın  bir günü evden çıkarak Van ilini tanıma fırsatı yakalamaktır. Yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz."dedi.


Van Gazetesi muhabiri ve Van Sokak Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Eyşan Yetkin'in genel değerlendirmesinde; Van  ili hızla gelişen ve büyüyen bir şehirdir. Bu şehirde saklı hikayeler, anılar ve tarih barındırır. İran'ın komşu olması ve doğu bölgesinde yer alması en büyük artı olmaktadır. Bu konuyu belediye iyi değerlendirerek, Van ilini gezmeyen yerli ve yabancı misafirlere öncülük göstere bilir ya da farklı projelere imza atarak çalışmalarını sürdüre bilir. Bir kaç kişi ile yaptığımız bu haberde anladık ki Van ili tanıtımı ilk olarak; Van halkına yapacağı öncelikle başlanmalıdır.

Van Gazetesi - Özel Haber
 

otobüs toplu taşıma Van Büyükşehir Belediyesi