VAN HALKINDAN İŞÇİ ARAYAN BAZI İŞLETMELERE TEPKİ

TAKİP ET

Van ilinde işçi arandığını fakat bulunmadığını vurgulayan bazı esnafların açıklamalarından sonra Van'da bulunan bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Van ilinde bulunan birçok işletmenin uygun fiyata çalıştırdığını ve verilen fiyatların çok uygun olduğunu vurgulayan birçok vatandaş, ”bizler artık işçilerin hakkı yenilmemesini istiyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Sosyal medyada Van Haber Gazetesine ulaşan Selahattin Deniz, “O iş veren arkadaşa bir gazeteci olarak sordunuz mu? Ne kadar maaş veriyorsunuz ya da sağlık sigortası yapıyor MU? Onu da geçtim. Hafta sonu var mı? 3 kuruşa sabahtan akşama kadar insanları çalıştırıp sonra çıkıyor; ‘insanlar iş beğenmiyor’ diyor.”

Ayşe G."Selamünaleyküm işveren eleman bulamıyor değil mi? Bir bunu kendine sorsun sabah bazen saat 6'da 7'de çalışıyor… Saat beşte çıkış saati olsa neden eleman çalışmasın? Parası asgari ücret olsa neden çalışmasın? Sabah saat 6'da, Sabah 8.00'de başlatsa bitiş de iş saati 5 olsa asgari ücret olsa neden çalışmasın? Sabah saat 6.00'da çalıştıracak, gece saat 12.00'de 1.00'de eve gönderecek… Verecek 3-5 kuruş. 5'ten sonra çalışırsa onun yerine yine ücretini ayriyeten verirse, neden işçi çalışmasın? Ya işçilerin ağzına ….. ya.”

Aslan Kara, “Yalan konuşuyorlar… Van esnafı çok insafsız, değer vermiyor elemana. Çok az para veriyor.”denildi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber - esnaf - işçi - tepki

 

Van esnaf tepki işçi