VAN HASTANELERİNDE DOKTOR KADROSU YETERSİZ

TAKİP ET

Van'da faaliyet gösteren hastanelerde doktorların yetersizliğini ifade eden vatandaşlar;" Sağlık çalışanlarını yetersiz buluyoruz."denildi.

VAN GAZETESİ - RUKİYE AYDEMİR: Van halkı hastanelerde ki doktor kadrosunun yetersiz kalmasından dolayı yetkililerden önlem alınmasını istiyor. Sağlık çalışanlarından memnun olduklarını fakat, sadece sağlık alanında doktor eksikliğinden dolayı mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, randevu sisteminde sıkıntı yaşayan hastalar için randevu konusunda daha hassas davranmalarını dile getirdiler... Randevu bulamadıkları için özel hastanelere akın ettiklerini ifade eden vatandaşlar, bir an önce sorunlara müdahale edilmesi gerektiğini belitti.


Vatandaş Muhsin Temelli:"Sağlık çalışanlarını yetersiz buluyoruz. Doktor yok bir hastamız olduğu zaman randevu alıyoruz fakat gittiğimiz zaman da doktorun olmadığı söyleniyor. Olduğu zamanda birkaç yere baktığı için gecikme oluyor. Bu nedenle de İlgiyi yetersiz buluyorum, O da doktorların az olmasından kaynaklanıyor olan doktor ise hastalara yetişemiyor. Sağlık çalışanları elinden gelen gayreti gösteriyor. Randevu sisteminden şikâyetçi değilim ama iki hafta sonra randevu veriyorlar, bu da hastaların iyileşme sürecini geciktiriyor, daha da hastalarımızın durumu kötüleşebiliyor. Bazı hastaların bekleme gibi bir zamanı olmuyor, bazıları ise tedavi altına alınması gerekiyor acil hastalar için bir önlem alınması gerektiği düşünüyorum, bu yüzden de yeterli doktor kadrosu olduğunu düşünmüyorum. Sağlık çalışanlarından memnunuz onlar işlerini gayet iyi yapıyorlar. Aldıkları paralar helali hoş olsun onlara kolaylıklar diliyorum zor bir meslek insanlarla uğraşmak zor tek istediğimiz kadroların tamamlanması. Doktor eksikliği var mesela muş'tan devlet hastanelerinden gelen insanlar var, çevre illerden ilçelerden gelen insanlar var yani muşta da doktor olmasını istiyoruz."


ÜÇ AY SONRA RANDEVU VERİYORLAR
Vatandaş Aslan Şahar:
"Van devlet hastanelerini yetersiz görüyoruz. Film çekmek için  üç ay sonra randevu veriyorlar bunlara bir çözüm istiyoruz. Yeteri kadar doktor yoktur. Eskiden daha güzeldi randevu sistemi yoktu. Gittiğimiz zaman hemen muayene olabiliyorduk,ama şimdiki sistem bütün hastaları mağdur ediyor. Hasta ameliyat edilemiyor, ilaç yoktur hastanelerde bunun içinde bir önlem alınmasını istiyoruz. Sağlık dünya da her şeyden daha önemli olduğu için sağlığımız herkes tarafından yetkililer tarafından göz ardı edilmesini istemiyoruz."


RANDEVU SİSTEMİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ 
Vatandaş Memet Uçar:
"Devlet hastanelerinde İlgilerinden dolayı memnunuz doktorlarımız da sağlıkçılarımızda çok iyiler, fakat randevu sisteminde sıkıntı yaşıyoruz. Çok uzun süreli bir randevu veriyorlar 20 25 gün süreli randevu veriyorlar, bundan dolayı da yeterli bir azim yok. Buna bir çözüm getirmelerini istiyoruz."dedi.


VAN HABER GAZETESİ - ÖZEL HABER
 

hastane