VAN TSO BAŞKANI TAKVA, İLK STARTI VERDİ

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kendi organizasyonlarında gerçekleşecek olan 'Van Mutfak, Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarı' startını vermek için gazeteci ve STK'lar ile biraraya geldi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, fuarın hedefleri ve içeriği hakkında bilgi vermek amacıyla şu ifadelerde bulundu, "Gastronomi artık şehirler için önemli farkındalıklar yaratan bir kazanç olarak ortaya çıktı. Kentlerin markalaşması açısından vazgeçilmez bir unsur olarak önümüzde duruyor. Dolayısıyla en küçükten en büyüğe olan insan yerleşmeleri, sahip oldukları yeme içme kültürü konusunu anlatmak ve bu alanda markalaşmak için böyle bir göreve başladılar. Pandemi nedeniyle iki yıl kapalı bir süreç yaşadık. Bu durumdan dolayı Van Mutfak, Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarının kurumsal olarak şehrimizde hayata geçirme fırsatı bulamadık. Bugün şehrimizin ürettiği ürünler, bu konuda faaliyet gösteren firmalar, bunların tarihi, geçmişi, kültürü, gastronomisiyle artık bizim markalaşma sürecimizin bir parçası olması gerekiyor. Bizlerde Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu amaca hizmet etmek için şehrimizin gastronomisini, tarihini, kültürünü anlatmak ve ileriye taşımak üzere böyle bir çalışmayı gerekli gördük."

Van Haber Gazetesi - Özel haber  - Sevda Yetkin

"BU KONUDA ÇOK BAŞARILI OLDUK"
Vanın 18 adet tescilli ürünü olduğunu  ve 24 ürünün de başvuru sürecinin devam ettiğini bunlarla  birlikte 42 tane ürününde tescil konusunda ilan sürecini beklediğini söyleyen Takva," Bir meslek odasının görevi de temsil ettiği kentte bulunan ürünlerin tanıtımını sağlamasına, şehrin zenginleşmesine ve ticaretin en iyi olacak şekilde markalaşmasına katkı sağlamaktır. Bu çalışmalarımızı hiç durdurmadık. Bu ürünlerimizin tamamı mutfak ürünleri değil. İçerisinde saatli gümüş de var. Saatli gümüş kendi alanında üretim olarak tescillenmiş bir üründür. 2014 yılında herkesin katkısıyla Van Kahvaltısını ön plana çıkarttık. Kahvaltı meselesinin kendi içeriğiyle de belli bir aşamaya taşımaya çalıştık ve bu konuda çok da başarılı olduk. Keledoş yemeğinde de başarı elde ettik "dedi.

"FİRMALARIN KOSGEB'TEN DESTEK ALMALARINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva," Bu konuda bizi hiç yanlız bırakmayan, bizi motive eden bizi bu yöne sevk eden değerler var. Bu süreci artık kurumsal bir boyuta taşıdık ve fuara dönüştürdük. Bu konuda farkındalık yaratmak istedik. Vanın kültürüne sahip çıkıp kültürel değerlerini ortaya çıkarmak istedik.  Bu fuarı yerel firmamız üstlenecek. Firmaların KOSGEB'ten destek almalarını katkı sağlayacağız"dedi.

"VAN'IN MORAL DÜZEYİNİ YÜKSEK TUTACAĞIZ"

Vanın güncel durumuna da değinen Takva, şu ifadelerde bulundu, "Bütün şehirlerde ekonomik olarak bir daralma var. Ama biz kendi şehrimize moral düzeyimizi yüksek tutmaya çalışacağız. Caddelerimiz, sokaklarımız cıvıl cıvıl bir durumda. İl dışında gelen misafirlerimiz çok oluyor. En azından sabaha kadar şehrimizde bir hareketlilik olduğunu, pozitif bir değer olarak görüyoruz. Kendi şehrimize saygı duyarak kültürel değerlerimize sahip çıkarsak gelenler bize uyarlar. Kültürel değerlerimizde, ürünlerimizde, duruşumuzda bir revizyon olursa gelen bizi kendisine benzetir. Gelenin bize benzediği kentsel, kurumsal bir yapı oluşturmalıyız ve dimdik ayakta durmalıyız. Davranışlarımızla, karakterimizle, ahlakımızla şehrimize sahip çıkarsak bu tür faaliyetlerle değerimizi yüksektirsek kimse bizi bozamaz. Ama gelene benzemeye çalışırsak tartışacak ve konuşacak farklı şeyler ortaya çıkar."

Detayları geliyor...
Van Haber - Van Gazetesi  - vanhaber

Van vanhaber gurme Fuar Van Mutfak Yöresel Ürünler van haber