Van'ı rahatlatacak proje 177 Milyon TL'ye mal edildi

TAKİP ET

Vanli Bilmez, 'Van Gölü'nü kirlilikten kurtaracak ve yaklaşık 177 Milyon TL maliyetli Merkezi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisidir. Bu projemiz tamamlandı çok kısa süre sonra tesisimiz faaliyete başlayacaktır.'dedi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez;“Problemlerden dolayı durma noktasına gelen birçok projemiz yeniden hayata geçirildi ve bitme noktasına getirildi. Bu projelerden en önemlisi, Van Gölü’nü kirlilikten kurtaracak ve yaklaşık 177 Milyon TL maliyetli Merkezi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisidir. Bu projemiz tamamlandı çok kısa süre sonra tesisimiz faaliyete başlayacaktır.

İlimizin en önemli sorunları arasında vahşi depolama sistemi geliyordu. Bunun çözümü için 2 etap halinde Katı Atık Entegre Tesisi 2 etap halinde hazırlandı. Projenin 1. etabında vahşi depolanmış yaklaşık 3 milyon metreküp çöplük alanın rehabilite edilerek mevcut çöpten elektrik üretilmesi işi geçen sene tamamlanarak faaliyete alınmıştır.

Projenin 2. etabı şuan %65 fiziki gerçekleşme oranına ulaşmış olup, bu yıl Ekim ayında faaliyete alınması planlanmaktadır. Bu tesisimiz yaklaşık 140 milyon TL ye mal olacaktır. Bu tesisimizi destekleyecek ve toplam maliyeti yaklaşık 5 Milyon TL olan Gevaş Gölkaşı Muradiye Karahan ve Özalp Aktarma İstasyonlarımız da tamamlanarak hizmete alınmıştır.”

VAN GAZETESİ HABER – 0544 409 03 28
 

atık van