Van için kar ve don Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü,Van ve çevre iller için kar ve buzlanma uyarısında bulundu.

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava beklerken, özellikle Van il merkezi ve güney ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, buzlanma ve don olayı ile sisin etkili olabileceği belirtiliyor. Detaylar haberimizde!"

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, Van il merkezi ve güney ilçeleri ile Hakkari ilinde öğle saatleri ile akşam saatleri arasında aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde ise buzlanma, don olayı, pus ve sisin yer yer görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Ayrıca, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu için yetkililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı ve sisin yaşanabileceği uyarısı yapılarak, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

 

 

 

Van - Vanhaber  -  Vanhaberleri  - Vangazetesi - Van Haber - Van Haber Gazetesi 


 

van kar vanhaber