Van için Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgar

TAKİP ET

Meteoroloji Van ve çevre iller için uyarıda bulundu.Van ilinin kuzeyi (Çaldıran, Muradiye, Erciş) ve Tuşba ilçeleri risk altında...

Meteoroloji yetkilileri, Van ilinin kuzey kesimlerinde (Çaldıran, Muradiye, Erciş) ve Tuşba ilçesinde kuvvetli yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren başlamasını beklemektedir. Bu yağışlar, yerel olarak yoğun olabilir ve ani sel, su baskını, erozyon ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Evden Çıkarken Hazırlıklı Olun: Yağışlı hava koşullarına uygun giyinin ve yanınıza şemsiye almayı unutmayın.

Trafikte Dikkatli Olun: Yolların kayganlaşabileceğini ve görüşünüzün sınırlı olabileceğini unutmayın. Sürüş esnasında daha yavaş ve dikkatli olun.

Su Baskınlarına Karşı Hazırlıklı Olun: Alçak bölgelerde yaşayanlar veya sık sık su baskını yaşayanlar, önlemlerini almalıdır. Değerli eşyalarınızı yüksek yerlere taşıyın ve gerekirse evinizi terk edin.

Güncel Hava Durumu Bilgisini Takip Edin: Meteoroloji uyarılarını ve güncel hava durumu bilgilerini takip edin. Herhangi bir acil durumda yetkililere ulaşın ve gerekli önlemleri alın.

Bu uyarı, hava koşullarının ani değişebileceği ve olumsuz etkilerin görülebileceği durumlar için verilmektedir. Güvenliğiniz için gerekli tedbirleri almak önemlidir.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van haberleri   

 

van meteoroloji yağış van haber van haberleri