Van için Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

TAKİP ET

Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve çevre illerde salı günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış ve rüzgar riski!

Ani sel, su baskını, yıldırım çarpması gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olun.


Doğu Kesimlerinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu kesimlerde salı günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu. Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve çevre illerde meydana gelecek olan sağanak yağışların yerel olarak 21 - 50 kg'a kadar olabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım çarpması ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Ulaşımda Aksamalar ve Diğer Olumsuzluklara Karşı Hazırlıklı Olunmalı

Kuvvetli yağışların etkisi 11 Şubat 2023 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren azalmaya başlayacak olsa da, bu süre zarfında ağaç ve direk devrilmesi, çatı hasarları, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Ayrıca, soba zehirlenmeleri riskine karşı da vatandaşlar uyarıldı.

Alınması Gereken Tedbirler:

Evlerinizi ve İşyerlerinizi Kontrol Edin: Çatıların ve pencerelerin sağlam olduğundan emin olun. Gerektiğinde gerekli tamiratları yaptırın.

Ağaç ve Direklerden Uzak Durun: Fırtına sırasında ağaçlar ve elektrik direkleri tehlikeli olabilir. Bu nedenle bu tür yerlerden uzak durmaya çalışın.

Soba Kullanırken Dikkatli Olun: Soğuk havalarda soba kullanacaksanız, bacaları temizlettirin ve havalandırmayı ihmal etmeyin. Soba zehirlenmelerine karşı özellikle dikkatli olun.

Ulaşıma Dikkat: Eğer mümkünse, yolculuk yapmaktan kaçının. Yola çıkmadan önce güncel hava durumu ve yol koşullarını kontrol edin.

Acil Durum Hazırlığı: Bir acil durum çıkması durumunda aileniz ve evcil hayvanlarınız için bir acil durum çantası hazırlayın ve buzdolabınızda temel ihtiyaç malzemeleri bulundurun.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak, bu olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmanız önemlidir. Güvende kalmak ve olası riskleri minimize etmek için lütfen dikkatli olun.

Hava durumu uyarılarına dikkat etmek ve gerekli tedbirleri almak, güvenliğiniz için önemlidir. Lütfen yerel yetkililerin ve hava durumu raporlarının güncel bilgilerini takip etmeye devam edin.

 

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

van yağış van haber van haberleri meteoroloji