Van İl Sağlık Müdürlüğü, EKAP üzerinden ihaleye girileceğini duyurdu

TAKİP ET

Van haber - Van İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlar olmak üzere sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeler için EKAP üzerinden ihaleye girileceğini duyurdu.


Van İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlar olmak üzere sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeler için EKAP üzerinden ihaleye girileceğini duyurdu.

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, sağlık müdürlüğümüzde gerçekleştireceğimiz ihaleler için EKAP üzerinden 81 il’den şeffaf bir şekilde gönül rahatlığıyla ihaleye gire bilecekler. Firmalar bulundukları yerden istediği ihaleye katılım sağlayarak işlemlerini internet ortamında e ihale üzerinden sağlıya bileceklerini belirtti.

Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, EKAP üzerinden gerçekleştirilen e-ihalelerin Destek Hizmetleri Başkanı Şahabbettin İşık ve komisyon üyeleri tarafından yürütüleceğini belirterek; Bundan itibaren il sağlık müdürlüğümüze gelmelerine gerek kalmayacak, sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duyulan malzeme ve ürünler için (e ihale) üzerinden gerçekleştirileceğiz işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve rekabetin artırılarak etkin ve verimli bir alım sistemi oluşturulması amacıyla e-ihale sistemimizi kurumumuzda başlatmış bulunmaktayız. Amacımız şeffaflığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliliği artırarak ihalelerimizi gerçekleştireceğiz açıklamasında bulundu.

Destek Hizmetleri Başkanı Şahabbettin İşık, ise Başvuru işlemleri konusunda, firmaların ÜTS Firma Tanımlayıcı Numaralarına kayıtlı olan e-posta adresine SM Modülü tarafından gönderilecek şifre aracılığıyla yürütülecektir. Firmalar, başvuruda bulunarak teklif edecekleri ürünleri SM Modülüne kayıt için gerekli işlemleri tamamladıklarında, bu ürünlerle ilgili teknik şartname ve genel hükümlerde yer alan maddelerin tamamını kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılacaktır.

Tıbbi Malzeme Teknik Şartnameleri”nde ürünün standardına ilişkin olarak belirtilmiş olan analiz sertifikaları/raporları veya diğer belgeler gerek görülmesi halinde ayrıca istenebilecektir. Bu durumda teklif edilen ürünle ilgili olarak teknik şartnamede belirtilmiş olan standartlara ilişkin güncel analiz sertifikasının/raporunun; - Akredite edilmiş, ulusal veya uluslararası laboratuvarlarca, - İlgili test için ulusal veya uluslararası akredite edilmiş laboratuvarın bulunmaması halinde yurtiçi kamu kurum veya kuruluşlarınca, düzenlenmiş olması, - Kalibrasyonu ve validasyonu yapılmış ekipmanlarca üreticinin (imalatçının) kendi bünyesinde kurmuş olduğu kalite kontrol yönetim sistemi dahilinde düzenlenmesi halinde ise; bu analiz sertifikası/raporu ile söz konusu ekipmanların kalibrasyon ve validasyonunun yapıldığına ilişkin belgelerin birlikte ibraz edilmesi, gerekmektedir dedi.
 

van il sağlık müd. prof.dr sünnerçioğlu ihale ekap van haber van haberleri van gazetesi