VAN İL TANITIM GÜNLERİ YENİKAPI'DA

TAKİP ET

Van Dernekler federasyonu tarafından düzenlenecek olan, Van ili tanıtım günleri Yenikapı Projesi Van'ın kültür turizmi başta olmak üzere, inanç, doğa, su ve sağlık turizmini İstanbul'a tanıtmak için ilk lansman toplantısı Van'da gerçekleştirildi.

Van’da bir otelde kentteki basın mensupları ile bir araya gelen Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Yağız, İstanbul’da yapılacak olan Van İl tanıtım günleri Yenikapı Projesini tanıtarak destek istedi.
 
VAN İSTANBUL’DA 
“Van İstanbul’da” sloganıyla başlayan Van İl tanıtım günleri projesi,  İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan tanıtım fuarında; Kültür Çadırında 38 adet Stand, yöresel Çadırda 69 adet Stand, Yemek Alanında 19 adet Stand olacaktır. Fuarın dış alanına bir adet oba çadırı kurulacak.
İstanbul’da gerçekleştirilecek Van ili tanıtım fuarında organizasyon tarafından sunulacak hizmetler şu şekildedir;  Organizatör firma tarafından; Van'da basın lansmanı ve İkincisi İstanbul'da düzenlenecek olan tanıtım kahvaltısıyla yapılacaktır. Son olarak 3. Basın lansmanı İstanbul'da 200 kişilik kahvaltı programı ile yapılacaktır.Ulusal medya ile PR çalışması yapılması Etkinlik öncesi sırasında en az 8 ulusal kanalda gündemin durumuna göre sabah kuşağı öğle kuşağı ve akşam ana haber bültenlerinde etkinlikle ilgili haberlerin çıkmasının sağlanması ve grafik tasarımı, sosyal medya reklamlarıyla birlikte davetiye basımı yapılacaktır. Lansmanda Van ilini simgeleyen Van Kedisi ve Van Gölü canavarı maketi kullanılacak. 
 Ardından Van ilinin ünlü şeflerinin özel sunumlarıyla alanda gerekli mutfak ekipmanları kurularak, Acem Köftesi, Van Pastası, Keledoş yemeği gibi yöresel yemeklerin workshopları düzenlenecektir. Kültür çadırı içerisinde yöresel kıyafetlerden defile sunumu, açılış gecesine özel 65 adet dilek feneri uçurulması ve son olarak konser etkinliğinden sonra havai fişek gösterisi olacaktır. 

VAN KEDİSİ GÜZELLİK YARIŞMASI
Yapılacak olan konserde ünlü isimler yer alacaktır.  Ünlü isimler; Ahura Ritim Grubu, Ahmet ASLAN, Sevcan ORHAN, Sakiler, Manuş Baba, AleynaTilki ile görüşülüp o tarihlerde uygun değiller ise eş değer en az dört sanatçının getirilmesinin sağlanacaktır. Sonra Van Kedisi güzellik yarışması düzenlenecektir.  Etkinlik süresince alanda bir adet palyaço ve iki adet animatör özel kostümle etkinliğe hareket katması sağlanacaktır.  Gelen misafirleri tanıtma özel belirlenen Van kedisi ve Van Gölü canavarı kostümleri ile karşılayacaklardır.

 Van kedisi güzellik yarışması için İstanbul’dan ve Van’dan Lokasyon bazlı 1.000.000 adet Sms kullanma imkânı sunulacaktır. Van Nüfusuna kayıtlı kişilere toplu sms gönderimi yapılacaktır Etkinlik ve ön çalışma boyunca dron, fotoğraf ve video çekimi yapılacaktır.  Federasyon standı olacak şekilde; tarihi ve doğal dokusuna uygun VAN KALESİ, AKDAMAR KİLİSESİ veya TARİHİ VAN Evi yapılarak Federasyonun standı olarak kullanılmak üzere yapılacaktır. 81 ile VIP davetiye gönderimi yapılacaktır.

DÖRT DİLDE VAN TANITIM GÜNÜ
Yapılacak olan konserde, Kürtçe bilen bir sunucu ile Türkçe bilen sunucu ile çalışılacaktır. Bir erkek ve bir kadın olacak şekilde yapılacaktır. Dış Alana Kurulabilecek ahşap 20 Adet Stantı İBB'nin göstereceği uygun alana kurulacaktır.  Ekim'in ilk haftası Vanfed komisyonu ile belirleyeceğimiz, nüfusun yoğun olduğu İstanbul içinde 3 bölgede "Ayran Aşı” ve etkinlik el ilanının dağıtılması yapılacaktır. 4 dilde Van Tanıtım Gününün kurumsal Web sayfasının hazırlanması, eş zamanlı sosyal medya sayfalarının açılarak günlük paylaşımları yapılacak.

VAN’I TÜM TÜRKİYE’YE TANITMAK
Tanıtım gününe, Van İş adamları Derneği ile birlikte etkinlik alanında yurtdışından getireceğimiz yabancı iş insanları ile görüşme organize edilecektir. Alan süslemesinin yapılacak onlarda bu şekildedir; Van'ın ünlü sokaklarını temsilen Şemsiyeli Sokak, Kuş Kafesi Sokağı ve Kültür sokağının etkinlik alanında uygulaması, yöresel çadır alanında Tarihi Peynirciler Çarşısı tabela çalışması olacaktır. Etkinlik süresi boyunca; uygun bir alanda tarihi ve kültürel dokuya uygun bir şekilde DENGBEJ stantı oluşturulacak. Bu stantta DENGBEJ kültürü yansıtılacak. Bu kapsamda etkinlik boyunca en az iki Dengbej bu stantta bulundurulacaktır.

Van hakkında "Bunları biliyor muydunuz ?" panolarının yapılması örneğin; Van gölünün Dünya'nın en büyük sodalı gölü olduğunu biliyor muydunuz? Yüzölçümü ile Türkiye'nin en büyük 6. İli olduğunu biliyor muydunuz? vb.. gibi sorular olacaktır. Alan Van kültürüne uygun şekilde hazırlanacak, müzik ve sanat çalışmalarının bu yönde yapılması, yöresel yemek kıyafetlerinin tanıtılması olacaktır. En uzun halay ile Van'ı sadece İstanbul değil Türkiye'ye ve diğer ülkelere tanıtılması acısından yapılacaktır. 
Tanıtım toplantısına; Vanfed Yönetim kurulundan genel sekreteri Orhan AYYILDIZ, Erciş Vakfı Başkanı Murat Çevik, mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Erol Temel, Kocaeli Federasyon Başkanı Kenan Yıldız, hukuk işlerinden sorumlusu başkan yardımcısı Av.Mazlum Kuşman, Van Federasyon 1. Bölge başkanı, yönetim kurulu başkanı Haşim Arvas, Sait Baday Gürpınar Gençlik Derneği Başkanı, Şeref Yıldız Kültür İşlerinden sorumlu Başkan yardımcısı, Van İl Derneği Başkanı M.Hanifi Paşa, Gevaş Dernek Başkanı İsmail Karaç, Hedefe Dernek başkanı Adil Alpaslan ve Bahçesaray dernek başkanı Muhsin Yalvaç katılım sağladı.

Van Gazetesi Özel haber
Sevda Uzunyol