Van'ın arka sokaklarında arefe yoğunluğu

TAKİP ET

Ramazan Bayramı arefesinde alışveriş için dışarı çıkan vatandaşlar, çarşı pazara akın etti. Van'ın özellikle arka sokaklarında kurulan tezgahlarda yoğunluk oluştu.

Van'da ramazan Bayramı için öncelikle giyim ve diğer ihtiyaç alışverişine çıkan vatandaşlar çarşıda yoğunluk oluşturdu. Kıyafet almak isteyen vatandaşlar mağazalara akın ederken, çoğu mağaza içeriye 10 kişi şeklinde grupalr halinde vatandaşları içeri alıyorlar.

 Marketlerde de alışveriş yoğunluğu aynı şekilde yaşanıyor. Bayram alışverişini son güne bırakan vatandaşlar Arefe gününde çarşıları doldururken özellikle giyim mağazalarında oluşan yoğunluk dikkat çekti.


Van' da havalar serin ve ara ara yağış olmasına aldırmadan çarşıya akın eden vatandaşlar alışverişini yaptı. Giyim mağazalarında çalışan elemanlar hızla boşalan rafları doldurdu. Ülke genelinde olduğu gibi Vanda’da  arefe gününde yoğunluk yaşandı. Bayram öncesinde hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, çarşı ve pazarlara akın ederken, tatlıcılar da uzun kuyruklar oluştu.

Van'da 20 yıldır esnaflık yapan Emre yakut bizlere arefe yoğunlupunun  heyecanın azda olsa anlattı.

pandemiden dolayı iki yıldır vatandaş arefelerin tadını çıkartamadağı için bu bayram daha verimli ve hareketli geçmektedir. 

Önceki arefe günlerine oranla çarşı ve pazarların yoğun olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. “Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl biraz sıkıntılı oldu.  Şimdi inşallah normale dönerek işimize gücümüze devam edeceğiz ama maalesef bu bayram arefesinde de beklenen yoğunluk olmadı” dedi.Çünkü herkerin şikayeti aynı pahalı olmasından dertşi vatandaş... Yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürdü. 


VAN GAZETESİ

Haber: Eyşan Yetkin 

van esnaf arefe bayram ramazan bayramı