Van'ın bu ilçesinde şeker tadında konser – İlçesini düşünen belediye

TAKİP ET

Van'ın bu ilçesinde Korona virüs nedeniyle hafta sonlarının sokağa çıkma yasaklarından dolayı Van İpekyolu Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Van İpekyolu ilçesinde bulunan bazı mahallerde evlerinde olan vatandaşlara konser verildi. İpekyolu belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen mini konsere Van İpekyolu’nda oturan aile sakinleri büyük keyifle dinleyerek, memnun oldukları dile getirildi.

Van İpekyolu ilçesinde Vanlı müzisyenlerden oluşan grup, etkinliğin ilk haftasında Hafıziye, Şerefiye, Vali Mithat Bey ve Seyit Fehim Arvasi mahallesinde müzik dinletisi gerçekleştirirken, ikinci haftada ise Halilağa ve Selimbey mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkçe, Kürtçe hareketli şarkıların seslendirildiği konsere mahalle sakinleri de balkonlara, pencerelere çıkarak halaylarla, alkışlarla eşlik ederken; bazı vatandaşlarda ellerindeki Türk bayraklarıyla bu coşkuya ortak oldu. Birçok kişi ise ellerindeki cep telefonuyla eğlenceli o anları kaydetti. Mini konserde yetkililer tarafından sık sık ‘Evde Kal’ çağrısı da yapıldı.



Aile sakinlerinden biri olan Nusrettin, “ Van’ın bu kadar düşünceli davranması biz yabancıları çok mutlu etti. Beş yıldır Van’da görev yapıyorum. Pandemi döneminden bu yana Van İpekyolu belediyesi oldukça samimi ve içten işler yaptıklarına inanıyorum. Bugün bolca eğlendik ve keyifli vakitler geçirdik. Kendilerine teşekkür ederim.”dedi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 0544 409 0328

 

van ipekyolu ilçe