Van'ın bu ilçesinde yılda 17 ile 20 tonluk ürün üretimi

TAKİP ET

Van Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 3000 metrekare, kapalı bölümü 1500 metrekarelik alanda yılda ortalama 17 ile 20 ton ürün toplandığını vurguladı.

Van Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, çiftçilere örnek olmak ve yerli üretimi teşvik etmek istiyor.

Seracılıkla ilgilenenlere devlet ve belediye desteğinden bahsediyor. Seraların toplam alanı 3000 metrekare, kapalı bölümü 1500 metrekare. Domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun ve çilek gibi birçok ürün yetiştiriyorlar. Yılda ortalama 17 ile 20 ton ürün alıyorlar…

VAN GAZETESİ – DERLEME HABER

Van ili sınırları içerisinde bulunan ilçelerde tarla üretimleri devam ediyor. Van ili Gürpınar ilçesinde seralarda salatalık, biber, patlıcan, domates, kavun ve çilek gibi birçok sebze ve meyvenin üretiminde yıllık ortalama 17 ile 20 ton ürün alındığını ifade eden Tanış,“Seralarımızda salatalık, biber, patlıcan, domates, kavun ve çilek gibi birçok sebze ve meyvenin üretimini gerçekleştiriyoruz.

Ortalama olarak her yıl 17 ile 20 ton arasında hasat alıyoruz. Gürpınarımızın topraklarının seracılık için, üretim için uygun olduğunu ve bu işin yapılabildiğini göstermek adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu alana yoğunlaşan vatandaşlarımıza hem devletimizin hem de belediyemizin desteklerinin olduğunu hatırlatıyoruz. Seracılık alanında çiftçilerimize örnek teşkil eden bu çalışmamızı yaygınlaştırarak yerli üretime katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Van Gürpınar Belediyesi'nin seralarda yaptığı üretim, modern tarım yöntemlerini tanıtıyor ve yerli üretime katkı sağlıyor... Bu çabaların devam etmesi, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracak ve yerli üretimi güçlendireceğini Van haber gazetesi olarak ümit ediyoruz.

Van Gazetesi – Van haber – vanhaber 

Van van haber salatalık biber patlıcan domates kavun Tanıs Hayrullah