Van'ın bu okulunda öğrenciler eğitime eğitim katıyor

TAKİP ET

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alan şefleri tarafından 9.sınıf öğrencilerine yönelik 'tanıtım ve yönlendirme' faaliyeti kapsamında alan tanıtımları yapıldı.

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda, rehber öğretmenler gözetiminde düzenlenen faaliyete okulu alan şefleri de katılarak öğrencilere kendi alanlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı.
 
Konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Gazetecilik Alan Şefi Serpil Kaplan, gazetecilik alanını tercih ettikleri durumunda Temel Fotoğraf, Haber Toplama ve Yazma, Dijital Görsel Düzenleme, Yayın Türüne Göre Gazetecilik gibi alan dersleri göreceklerini ve bu derslerde alacakları eğitim sonucunda başarılı birer gazeteci, sayfa sekreteri, foto muhabiri olabileceklerini söyledi. Gazeteciliğin onurlu ve keyifli bir meslek olduğunu belirten Serpil Kaplan sözlerine şunları ekledi: 'Gazetecilik; görünmeyeni gören, heyecanlı, azimli, çalışkan, olaylara şüpheyle yaklaşıp didikleyen ve gerçeğin peşinden giden bir kişiliğe sahip olmayı gerektirir. Başarılı bir gazeteci teknolojiyi kullanabilmeli, doğru bilgileri hızlı bir şekilde toplayıp haber haline getirip topluma aktarabilme yeteneğine sahip olmalı. Haberin ayağına gelmesini beklemek yerine haber peşinde koşmalı, meraklı, gözlem yeteneği yüksek, girişken olmalı. Sizler de 'ben bu işi yapabilirim' diyorsanız bölümümüze bekliyoruz.'
 
Bilişim Alan Şefi Alper Görgülü de alanını tanıtarak disiplinli, başarıya odaklı, projelerde görev almayı seven öğrencileri bilişim alanına beklediklerini söyledi.
 
Muhasebe Alan Şefi Murat Çakırtaş, Adalet Alan Şefi Kenan Şanlı ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alan Şefi Gülşah Ayaz da kendi alanlarıyla ilgili bilgi vererek alanlarının iş olanaklarına değindi. Şefler, alana ilgi duyan öğrencileri beklediklerini belirten şefler; bu faaliyeti organize eden Okul Rehber Öğretmenleri Ramazan Turhan, Şennur Süslü, Bengisu Zübeyde Çöpoğlu'na teşekkürlerini sunarak konferansı sonlandırdılar...
 
Haber- Fotoğraf: 
Tuncay AKSU (11/A Gazetecilik)
Havin TALI (10/A Gazetecilik)

Öğrencilerin gelişimi sağlana bilmesi için haber tekslenmedi.

van haber gazetesi vanhaber bostanici