Van'ın dere yataklarında can pazarı yaşandı - VİDEOLU

TAKİP ET

Koronadan dolayı halk dışarıya çıkamayınca ve balık avlama yasağı da olunca, balıklar etrafı boş bulup dışarı akın etti. Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi Karagündüz köyünde balık istilası yaşandı. Van haber - Van Gazetesi WhatsApp ihbar hattına Barış Şahin tarafından çekilip gönderilen videoda Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi Karagündüz köyünde balık istilası yaşandığı belirtildi.

Koronadan dolayı halk dışarıya çıkamayınca ve balık avlama yasağı da olunca, balıklar etrafı boş bulup dışarı akın etti. Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi Karagündüz köyünde balık istilası yaşandı.
Van Gazetesi - Van Haber - WhatsApp ihbar hattına Barış Şahin tarafından çekilip gönderilen videoda Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi Karagündüz köyünde balık istilası yaşandığı belirtildi.

Dağdan akan tatlı su dere yatağına birikerek inci kefali ( Van Balığı) istilasına neden oldu. Dere yatağındaki balıklar, karagündüz köyünde bunan suyun az olması ve balıkların üreme yerleri noktasında zorluk çektiği videoya böyle kaydedildi.
 
Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belirli bir döneminde üremek için tatlı sulara göç eden inci kefali (Van Balığı) nın üreme yolculuğu nefes kesti. Koronadan dolayı halk dışarıya çıkamayınca ve balık avlama yasağı da olunca, inci kefali (Van Balığı) etrafı boş bulup dışarı akın etti. Tatlı su kaynaklarından çimlere saplanan inci kefalini (Van Balığı) videoya çeken Barış Şahin tarafından tatlı suya teker teker bıraktığı görüntülendi.
Van’da bu mevsimde balıkların üreme yolculuğu nefes kestirdi. Videoyu çeken Barış Şahin’in konuşması hem güldürdü hem de hüzünlü bir görüntüye neden oldu.
 
VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 0544 49 0328
Haber: Burak Güleşce
 
 

inci kefali (van balığı) van haber van balığı van dere yatakları van tehlikede inci kefali barış şahin burak güleşce haber van son dakika ipekyolu