Van'ın en işlek caddelerinde sel baskını

TAKİP ET

Van ilinde etkili yağmurun ardından merkez ilçelerde sel meydana geldi. Merkez ilçelerin birçoğunda vatandaşlar zor anlar yaşadı. Detaylar vanhaber'de.

Van ili sınırları içerisinde yağan yağmur sonrasında Arafe gecesinde sokaklarda küçük göletler oluştu. Vatandaşlar, diğer caddeye geçmek için seyyar satıcının tekerlekli arabasına binerek karşıya geçti.


Van ilinde etkili yağmurun yağması sonrasında Cumhuriyet Caddesi, Maraş caddesi, İskele caddesi ve diğer caddelerde küçük sel meydana geldi. Arafe gecesinde etkili yağışın ardından vatandaşlar zor anlar yaşadı. Van Haber Gazetesi muhabirinin objektifine takılan sokakların görüntüler adeta hayretler içinde bıraktı. Van ilinde altyapı sorunundan ziyade ani yağan yağmurun ardından sokaklarda yürünemez hale gelirken, caddelerde ise; araçların teker boylarına kadar suların yükseldiği kameralara kaydedildi. Van ilinde vatandaşların alışverişleri yardı kalarak, evin yolunu tutmak zorunda kalındı. Kimileri ise; oluşan su birikintilerini geçmek için seyyar satıcılardan destek alarak su birikintilerini aştı.


Yağış nedeniyle kent merkezinde trafik yoğunluğu oluşurken, bayram alışverişine çıkanlar yağışa hazırlıksız yakalandı. İpekyolu ilçesine bağlı Bahçıvan, Cevdetpaşa, Selimbey Mahallesi ile Tuşba ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki evler ile Bağdat İş Merkezi'ni su bastı. İhbar üzerine kısa sürede bölgeye giden itfaiye ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, su baskınlarının yaşandığı evlere müdahale ettiği bilgisi yer aldı.


Vatandaşlar, Van ilinde meydana gelen bu sorunu vanhaber gazetesi muhabirimize anlattı.
“Van ilinde bu tip durumların olması elzemdir. Tabi sel baskınları olacaktır. Birkaç gün önce meteoroliji genel müdürlüğü ve Van Valiliği uyarı yapmıştı. Bu nedenle Van halkı azda olsa tedbirini aldı. Yağan yağmur sonrasında bazı iş yerlerine su baskını yaşandı. Bazı caddeler kapandı ve araçlarda hali ile zor anlar yaşadı. Yağmurun yağması zor anlar yaşatsa da Van ili bereketli bir il olduğu tekrar kanıtlandı.”denildi.


Van Gazetesi – Van Haberleri – Özel Haber
 

Van vanhaber Sel Van Haber