VAN'IN EN İYİ KOLEJİ AÇILDI

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı İki Nisan Caddesinde bulunan Yöntem Koleji'nin açılışı protokolle gerçekleştirildi.

Van’da açılan Özel Yöntem Koleji, görkemli bir törenle hizmete açıldı. İlk günlerde veli ve öğrencilerin büyük bir ilgisini gördü. Yıldız kadrosuyla 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına hazırlanan kolej, eğitim ve öğretimde fark yaratmayı hedefliyor. 

Açılış esnasında konuşan Yöntem Koleji kurucusu Yüksel Yumak, “Yeni kadrosuyla uzun yıların birikimini harmanlaştırıp bir eğitim ortamına dönüştürüyoruz. Bunu da Van’da ismi ilk ama deneyimi uzun yıllara dayanan bir güçle yeni eğitim modelini üzerinde çalışacağız. Standart Milli Eğitimin müfredatını birazda özel okul ortamıyla daha güçlü ve verimli bir modelle eğitim hizmetine girmek istiyoruz. Bizlerle birlikte olacak tüm çocukların gelecek için daha iyi şeyler yapacağına hiçbir şüphem yoktur. Bizler çocuklar için burada buluşacağız. Bütün enerjimizi çocuklar için harcayacağız. Ben ekibime ve ekimin de bana güvenerek bu yola çıktık. İnşallah Yöntem Koleji herkese faydalı olur.”dedi.

Yöntem Koleji’nin Müdürü Metin Akgül; “19 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Daha önce farklı özel kurumlarda çalıştım. Bu gün deneyimlerimizi toparladığımız okul çatısında buluştuk. Umarım memleketimize de hayırlı olur. Toplam maksimum 350 kontenjana sahip butik bir okul açtık. Butik okulun içerisinde; 36 aydan itibaren başlayan anaokulumuz, ilkokul ve ortaokulumuz yer almaktadır. 

Bu gün bizim için apayrı bir gündü. Çok güzel geçti. Dostlarımız ailemiz bizleri yalnız bırakmadılar. Yetkili amirlerimiz kurum müdürlerimiz ve milli eğitim müdürümüz teşrif ettiler. Bizim için çok anlamlı olan bu günde yalnız bırakılmadık. Bizim için özel olan bu gün biraz daha özel geçti. 

ŞANLIURFA MERKEZLİ BİR OKUL OLARAK HİZMET VERECEĞİZ

Kolejimiz Türkiye geneli 1987 yılında kuruldu. Şanlıurfa merkezli bir kolej. Bizde Şanlıurfa, merkeze bağlı olarak sözleşme imzaladık. Van’da Yöntem Koleji olarak Şanlıurfa merkeze bağlı bir okul olarak hizmet vereceğiz. 

Okul kadromuzu da sizlerle paylaşacağım. Okulumu üç birimden oluşuyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul. Her birinde temel dersler birde branş dersleri yer alıyor. Anaokulunda on saat İngilizce, drama, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, kodlama ve değerli etiği adlı derslerimiz var. Branş öğretmenlerimizin gözetimi altında yapılır. İlkokulda da ortaokulda da branş öğretmenlerimiz aktif olarak yer alır. 

Bu aktiflik tüm birimlerde görev alır. Toplam elliye yakın öğretmen ve elliye yakında personel istihdamı söz konusudur. Yöntem Koleji, kampüs alanı içerisinde doğal bir yaşam alanı, yeşili bol çocukların kendilerini rahat ifade edebileceği oyun alanları, kendi yaş gruplarıyla oyun alanları doğal ortamda bol bol oksijenle temas edebilecekleri alanlar mevcut. 

Oyun parkları spor alanları ve evcil hayvanat barınağımız var. Çocuklarımız aynı zamanda doğanın bizzat içinde yaşayarak hem hayvanları hem doğayı hem bitkiyi görüp yaşıyor. Okul projemizin özelliğinde sadece aile okulu değil aynı zamanda yeşil bir aile ortamı diyoruz. 

EĞİTİMDE FARKLILIK YARATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Van’da ismi yeni ama kurduğumuz koordinatörlük gruplarıyla eğitimde farklılık yaratacağımızı düşünüyoruz. Oluşturduğumuz deneyimli kadromuzda ilkokul ortaokul ve anaokulu bu konuda yıllarını vermiş farklı metot ve yöntemlerle çalışmış öğretmen grubuyla Van’a doğru hizmeti getireceğine inandığımız bir eğitim modelini hayata geçireceğiz. 

Anaokuldan itibaren Türkiye Üstün Zekâlar Vakfının ortak aklıyla bir sistemi buluşturup Mili Eğitim Bakanlığı’mızın ortak müfredatıyla hareket ederek farklı bir sistem modeli oluşturduk. Başarı, beceri ve destek programı artı kabine sistemiyle butik bir okul çatısında farklı bir eğitim modeliyle faklı bir çalışma yürüteceğiz. 

Sınıflarımızda maksimum 16 öğrenci bulunduruyoruz. Öğrencilerimizin bireysel becerilerini yaparak ve yaşayarak, çalışma ortamlarını oluşturuyoruz. Beşerli gruplar halinde yeteneklerini keşfetmek, kendilerini sosyal alanda ifade edebilecekleri bir ortam ve ders saatleri oluşturduk. Öğrenciyi biraz daha bireysel özelliklerine ilgiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Umarım bu hedeflerimizi de gerçekleştiririz."dedi.

Sevda Uzunyol - VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
Ek - Orhan Sağlam















yontem koleji yuksel yumak