Van'ın görünmeyen sırları - Şehrin uzaklarında bir kadın

TAKİP ET

Van'ın sırlarla dolu olduğunu ve o sırların hikayesini Van Gazetesi ve Van haber ailesi sizler için araştırdı. Van'ın Çatak ilçesinde bir yaşam hikayesi.

Van’ın Çatak ilçesinde bulunan hayvanların yünlerini satışa sunmaları ve sütlerinden yararlanmaları için kadınlar ve erkekler işe koyuldu.

Sabahın ilk saatlerinde kalkan Van’ın güzel ve iyi yürekli emekçi kadınları tüm zorlu şartlara göğüs gelemeye devam ediyor.

Eşlerini memnun etmenin yanı sıra, üstlerine yüklenen yükü hergün aralıksız yapan kadınların yaşam öyküsüne şahit olacaksınız.

KADINI ANLAMAK HAYATI ANLAMAKTIR

Koyun sürülerine bakan kadın, “ Bizler, sabah namazında kalkarız. Aralıksız çalışıyoruz. Buna sizler iyi spor diyebilirsiniz. Bu işleri geçimimizi sağlamak ve ailemize bakmak için yapıyoruz. Kırptığımız yünlerle yorgan ve yastık yapıyoruz.  Bunun yanı sıra, koyunların sütünden yoğurt ve yağ elde ediyoruz. Bu durum oldukça zor. Kadını anlamak hayatı anlamaktır. Aslında anlatılacak şey var, velakin bizler sadece bu durumu yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Van halkına sadece bunu söylemek istiyoruz. Memleketimizin kıymetini bilelim ve memleketimizin varsayılan değerlerini her zaman her yerde ifade edelim.”dedi.

İLK KEZ BİR VALİ BİZLERİ SORDU

Koyun kırpan kadın, "Van'da uzun yıllardır kalmamıza rağmen, hiç kimse bizleri sormamıştı. Birden birkaç araç hemen yanı başımızda durdu. Önce korktuk  ve sonra içinden korumalar ve Van Valisini görünce çok mutlu olduk. Bu memleketin en büyük değerlerini taşıyan devlaet büyüklerimizi görmek bizleri ayrıca gururlandırdı. Bizimle beraber yün kırptı ve bizler süt sağarken bizleri izledi. Çok heyecanlandık. Çok Mutlu olduk. İlkkez bir valiyi gördük. Bu nedenle Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür ederiz.”dedi

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 0544 409 0328

van haber van valisi van gazetesi van haber - son dakika kadın koyun yün