Van'ın ilk uçkunları yetişti

TAKİP ET

Van'ın Gevaş ilçesinde yaylalarda ve dağlık bölgelerde yetişen uçkunlar, tezgahlarda yerini aldı.

VAN HABER: Van’ın Gevaş ilçesinde yetişen yerli uçkunlar, tezgahlarda yerini aldı.

İlkbahar ayında yetişen ve kanser hastaların en çok kullandığı uçkunlar, Van’ın Gevaş ilçesinde dağlık alanlarda toplanmaya başladı.

Mucizevi otlardan olan yayla muzunun en büyük şifa kaynağı olduğu iddia edilen uçkun: Kanser ve şeker hastalarına iyi gelindiği söylenilmektedir.

Gevaş ilçesinde ikamet eden bir vatandaş; “ Her yıl bu mevsimde yayla muzu için dağlara çıkıyoruz. Genelde kurak bölgelerde yetişir. Van’da en çok tüketilen uçkun, sağlık açısından da çok iyi olduğu söylenilmektedir. Bizlerde her yıl bu uçkunları yaylalarda toplayarak, merkezde satıyoruz. Bu yıl pandeminin olması ve kısıtlamanın olması hesabiyle uçkunları toplamak epeyce zor olacağını düşünüyoruz. “dedi.



Uçkun herkes tarafından bilinmeyen ve tüketilmeyen bir besindir. Her ne kadar bilinmeyen bir besin olsa da tam bir şifa deposudur. Bilimsel olarak da neredeyse her derde deva olduğu kanıtlanmıştır. Halk arasında uçkun ya da ışkın ismiyle tanınmaktadır. Bu bitki doğal ilaç olarak nitelendirilmektedir. Özellikle kanser hücreleri ile olan savaşıyla bilinir. Peki bu kadar faydalı olan bu besin nasıl tüketilir? Bu besinin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? İşte tüm detaylar...

Uçkunun yararları:

“Mideyi rahatlatan ve sindirimi kolaylaştıran bitki, aynı zamanda kusmayı da önlemektedir. Kanser, Şeker, tansiyon hastalıklarına da deve olan uçkun, afrodizyak özelliğine de sahiptir. Kabız gidermekte başarılı olmasının yanı sıra, astım, nefes darlığı, soğuk algınlığı, ishal, hemoroid, ülser gibi vakalara da iyi gelmektedir.”

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER
 

uçkun van yayla muzu uçkunun yararları haber güncel