Van'ın o ilçesi yazı bir ay görüyor

TAKİP ET

Van'ın en organik ilçesi ve cevizi, balı, misafirperverliği ile bilinen o ilçe yaz ayını sadece bir ay görüyor...

Van'ın en geç ısınan ve en erken soğuyan ilçesi Bahçesaray'da yaşam mücadelesi oldukça zor. Van Bahçesaray ilçesinde yaşayan yerli halkın sıkı önlemleri ve Van'ın merkezinden farklı yaşam mücadelesi veren "dokuzuncu" gezegende hayata tutunmak oldukça zor hale geldi.

En doğal ceviz, bal ve tarımı ile meşhur ilçelerinin en büyük serveti kış mevsimi mi? Diye düşünmeden dayanamıyoruz. Merkez ilçelere uzak olması hasebiyle tarım ve hayvancılığında yaygın olduğu ilçelerden biri olarak gözlere serilmeye devam ediyor... Van ilinde sadece bir ay yazın tadını çıkaran Bahçesaray, Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi ekibine yerel halk önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜKETİCİ DEĞİL, ÜRETİCİYİZ"

Yerli Esnaf, "Dedemden bu yana Bahçesaray'dayız. Kendi ilçemiz, hayata aslında kapalı bir ilçe değildir. Tarım, hayvancılık, bal, ceviz ve birçok ürüne de ev sahipliği yapmaktadır. Yaz aylarında akan doğal kaynak sularımız balıkçılık ile rafting imkanı sağlıyor. Bahçesaray bizim için kış aylarında çetin olabilir ama gelişmiş açısından birçok ilçeye ürettikleri ürünleri satabiliyor. Çünkü; doğal ürünlerle tüketici konumunda değil, üretici konumundadır. Kış aylarında ara ara çığ meydana gelebiliyor ama bununda üstesinden gelmeye başlanıldı. Aslında dokuzuncu gezegen değilde dokuzuncu üretim merkezi denilebilir. Kış aylarımızda yaz aylarımız da güzelliklerini ortaya koymaya devam etmektedir."dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van vanhaber Bahçesaray