VAN'IN ÖDÜLLÜ ZEYTİNYAĞI FİRMASI, TÜRKİYE GENELİNE HİZMET EDİYOR

TAKİP ET

Balıkesir'e bağlı Gömeç ilçesinin, Kerem köy sahillerine yakın kısımlarından özenle toplanan Edremit-Ayvalık çeşidi zeytinlerden erken hasat, soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen AYAZBEY NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI, tazeliğini koruyarak sofralara konuk oluyor.

Ayazbey Gıda Tarım Hayvancılık Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ayaz, Zeytin ve Zeytin yağı hakkında önemli açıklamalara yer verdi.

Bilindiği üzere zeytinyağı gözle görülerek değil burun ile koklayarak alınması gereken bir ürün olduğu için alıcılar ilk izlenim olarak koku yoluna başvururlar. 

AYAZBEY NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI, zeytinyağı tadım uzmanları tarafından şu şekilde anlatılmaktadır : “Yeşil çimen, yeşil elma ile başlayan meyve kokuları genizde yumuşayarak yeşil domates ve enginar kokusuna dönmekte, meyveden kaynaklanan acılık dil ve ağız kenarlarında sertleşmekte, boğazdan geçerken uzun süren bir kavrulmaya sebep olmaktadır. Boğazda uzun süren yakıcılık da oleochantal’den kaynaklanmaktadır.” 
Bu kadar güzel ve kaliteli etki bırakan zeytinyağı, koku yoluyla deneyimlendiği zaman olumlu dönüşler almaya devam ediyor.

Zeytinyağı oldukça yaygın bir kullanım alanına da sahip olduğu için besin olarak tüketildiği gibi kozmetik, cilt ve saç sağlığı ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanımı mevcuttur.
 Bu kullanım alanları içerisinde en yaygını ise çeşitli yemeklerde kullanılmasıdır. Ülke olarak oldukça geniş bir mutfak kültürüne sahip olduğumuzdan dolayı zeytinyağlı yemekler bu kültür içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Besin değerleri bakımından yüksek içeriğe sahip olmasından dolayı tüketimi oldukça faydalı etkiler ortaya çıkarmaktadır. Zeytinyağının içerisinde E ve K vitaminleri bol miktarda yer almakta ve ayrıca kalsiyum, potasyum, sodyum ve demir bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Bu gibi içeriklere sahip olmasından dolayı zeytinyağının tüketimi, çok faydalı etkiler ortaya çıkaracaktır. Zeytinyağı doymamış yağ asidi içeriğine sahiptir. Her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da kalori değeri bakımından çok yüksek bir içeriktedir. 1 litrelik bir zeytinyağı 6700 kalori değerinde enerji içermektedir. Çeşitli ana ve yan yemekler ile birlikte az miktarda da olsa salatalarda kullanılabilir. Bu gibi az kullanımlar sağlık açısından faydalı olacaktır.

VAN GAZETESİ - ÖZEL TANITIM YAZISI -
SEVDA YETKİN
 

ismail ayaz zeytinyağı ayazbey zeytin