Van'ın sağlığı için, 130 temizlik personeline izni verilmedi

TAKİP ET

Van'da baharın gelmesiyle birlikte belediye ekiplerinin çalışmaları başladı. Van İpekyolu belediyesi ekipleri sokağa çıkma yasağında çalışmalarına devam etti.

Ramazan ayının olmasının yanı sıra; içişleri bakanlığı tarafından sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsat bilen belediye ekipleri bahar çalışmalarına başladı.

Van ilinde görev yapana 130 ve birçok hizmet personelleri, takdirlik çalışmalarının ödüllendirmesi gerektiğini açıklayan Sait Doğuş," Sokağa çıkma yasaklarında bile çalışan hizmet personellerimize canı gönülden teşekkür ederim. Biliyorsunuz ki ülkemiz çok zor durumda bu zor durumda hizmetlerine aralıksız devam eden her çalışana teşekkür ederim. Ailelerinden bir çoğu uzak ve haber belki alamıyorlar ya da evlerine gittiklerinde yorgun argın oluyorlar. Hizmet personelleri ve diğer personeller bizler için çaba sarf ediyor. Bizlerde Van halkı olarak onların yaralarına tuz değil de derman olalım ki fazla yorulmasınlar. Çevremizi temiz tutalım ve verilen kurallara harfi harfine uyalım."dedi.

Van İpekyolu Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler tarafından gönderilen yazıya göre; "İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri,  İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde uygulanan, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını, temizlik seferberliğine dönüştürdü. Hamaratlı süpürge makineleri ile süpürme, tazyikli suyla yıkama, dezenfeksiyon,  kül ve harfiyat alımlarının yapıldığı temizlik çalışması yasaklı 3 gün boyunca sürecek.

VAN GAZETESİ HABER

 İlçe genelinde daha temiz ve daha sağlıklı bir yaşam için  “Temizlik imandandır” düsturuyla hareket ettiklerini belirten, İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, “İpekyolu Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan’dan aldığımız talimat doğrultusunda, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirmek istedik. Bu kapsamda;  gerek daha temiz mahalleler ve gerekse koronavirüs tedbirleri açısından ilçemiz genelinde kapsamlı temizlik çalışması yürütüyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ekipleri vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda gönül rahatlığıyla gezebilmeleri ve işlerini görebilmeleri için büyük emekler sarf ediyorlar” dedi.  

İpekyolu Belediyesi’nin başlatmış olduğu temizlik seferberliği, mahalle muhtarlarımızın bilgisi dahilinde, vatandaşlarımızın desteği ile 3 gün sürecek. Bulvarlar, ana arterler, cadde  ve sokaklar, kaldırım ve  yolcu durakları gibi temizlenmesi gereken tüm alanların tazyikli suyla yıkanarak temizlendiği çalışmada,  mahalle aralarında geçen kanal temizlikleri de unutulmuyor.

Onlarca İş makinesi ve 130 personelle başlatılan temizlik seferberliği, tüm mahallelerde gece ve gündüz vardiyaları şeklinde, pazar gece yarısına kadar devam edecek."denildi.
 

van ipekyolu temizlik