Van'ın Soğuğu Hakkında Bilinmeyenler

TAKİP ET

Van'da yaşanan çok sert hava, hastalıkların ve felç risklerinin artmasına neden oldu. Soğuk havalarda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de yüz felcidir.


VAN GAZETESİ/ Yüz felci soğuğun çarpmasıyla birlikte meydana gelebiliyor. Bunun olmaması için bir takım önlemler alınabilir. Kış aylarında yüz felcinden korunmak için alınması gereken önlemler şunlardır;
Soğuk ve rüzgarlı havalarda yüz ve kulak iyi korunmalıdır. Kış aylarında bere ve kulaklık kullanımı yüz felcine yakalanma riskini azaltacaktır.
Ani ısı değişimlerinden kaçınılmalıdır. Aşırı sıcak bir ortamdan soğuğa çıkarken mutlaka önlem alınmalıdır.
Islak saçla dışarı çıkmamaya özen gösterilmelidir.
Kış aylarında gribal enfeksiyonlar ve kulak enfeksiyonları da yüz felcine yatkınlığı artırmaktadır. Bu nedenle bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.
Salgın hastalıkların neden olduğu yüz felcinden korunmak için kalabalık ve iyi havalandırılmamış ortamlardan uzak durulmalıdır.
Uyku ve beslenme düzenine her zamankinden daha çok dikkat edilmelidir.
Stresten mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
Yaşlıların, diyabetiklerin, bağışıklık sistemini baskılayan kronik hastalığı olanların ve gebelerin yüz felcine yakalanma riskleri daha fazladır. Bu kişiler, yüz felcine yakalanmamak için alınması gereken önlemlere herkesten daha fazla dikkat etmelidir.



 

Haber: Sevda Yetkin
Montaj: Nuray Kaçmaz
Fotoğraf: Tahir Çiçek





 

vanın soğuğu yüz felci yapıyor van gazetesi yüz felci felç kış van hava soğuk kronik hastalık diyabet kronik hastalık stres yaşlı bağışıklık sistemi salgın hastalık uyku beslenme kulkaklık bere rüzgar kulaklık vanın soğuğu hakkında bilinmeyenler